Beszólt

A szíriai és líbiai vezetőkhöz hasonlította a magyar döntéshozókat a román miniszterelnök

2015. szeptember 15. 21:48
Victor Ponta feladatának érzi, hogy bírálja Magyarország vezetőit a menekülthelyzettel kapcsolatos intézkedéseik miatt. A román miniszterelnök szerint Magyarország döntéshozói semmivel nem jobbak, mint a szíriaiak, vagy a líbiaiak, akiknek országaiból menekülnek az emberek. Ponta ezekről egy Facebook-posztban írt, egy tévéműsorban viszont arról is beszélt: Magyarország szerinte kizárta magát Európából.

A román miniszterelnök szerint a magyarországi döntéshozók semmivel nem jobbak, mint a szíriaiak, vagy a líbiaiak, akiknek országaiból menekülnek a bevándorlók. Victor Ponta egy Facebook-bejegyzésben reagált kedd este a nap során kibontakozott magyar-román diplomáciai pengeváltásra. Kijelentette, nem kíván a magyar kormány képviselőinek „provokációira” válaszolni, de – mint fogalmazott – érthető módon „emberként és európai polgárként” felháborodik azok miatt a magyar intézkedések miatt, amelyekhez hasonlókat „Európa eddig csak az 1930-as, 1940-es években látott”. 

Kijelentette: sok más európai vezetőhöz hasonlóan ő is feladatának érzi, hogy bírálja Magyarország legmagasabb rangú vezetőinek megnyilvánulásait. „Ezek az Európai Unió értékeinek és kultúrájának a szégyenei. Mind az antiszemita megnyilvánulások, mind a bármiféle kisebbségekkel szembeni bánásmód, most pedig a menekültkrízis” – fogalmazott bejegyzésében Victor Ponta.

A szögesdrótok, az agresszív törvények, a börtön és a brutalitás biztosan nem oldják meg a problémát. Csupán azt fogják megmutatni, hogy Európa szívében olyan politikai döntéshozók vannak, akik semmivel sem jobbak a szíriaiaknál, líbiaiaknál, vagy más országok vezetőinél, amelyekből futnak a menekültek” – hangoztatta a román miniszterelnök. Hozzátette, hisz a szolidaritásban, a racionális és fenntartható megoldásokban, és főként az európai értékek felsőbbrendűségében, de ami az elmúlt napokban Magyarországon történt, az éppen ezekkel az értékekkel van szöges ellentétben. 

Tévében is bírálta a magyar intézkedéseket

Victor Ponta kedd este az Antena 3 hírtelevízió meghívottjaként is bírálta a magyarországi intézkedéseket. Úgy vélte, Magyarország „kizárta magát Európából” a kerítés építésével. Az országhatárok kerítéssel való megvédését olyan intézkedésnek tartotta, mint amikor valaki árvíz idején bekeríti a birtokát, „hogy az ár a szomszédoknál vonuljon le”. A magyar hadseregnek a határoknál történt mozgósítását is kockázatosnak nevezte. 

Megborzadva gondolok arra a lehetséges fejleményre: mit teszünk, ha a magyar katonák lőni kezdenek, és gyermekeket, nőket ölnek meg” – jelentette ki Victor Ponta. Hozzátette, hogy európai szinten kell megoldást találni a menekültügyre.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak igazodik a szociáldemokrata-liberális vonalhoz.

"..Gigantikus mecset épül Bukarestben!Ha megépül, Európa egyik legnagyobb mecsete lesz az a 11 ezer négyzetméter alapterületű imahely, amelyet Bukarestbe terveznek.."


Átadjuk hozzá az állományt is, pár ezren vannak már Horgoson.

Csak így tovább, milyen jó lesz reggel a müzzein ordibálásra kelni Bukarestben..

Válaszok:
Laibach | 2015. szeptember 15. 22:06

"..A főmufti szerint azért választották Bukarestet, mert az elmúlt években csaknem megkétszereződött a román fővárosban a muzulmánok száma.."


Bukaresti kalifátus..

Emlékszünk még arra is, hogy Ceausescu is mánákusan vonzódott az arabokhoz és a terroristáikhoz.

Nem mondhatjuk, hogy az UNIO-n belül egy a zászló. :(

A történelmi tényeket figyelembe véve, a románokban genetikailag van kódolva az árulás, és az ezzel összefüggő haszonlesés.

Nagyon betett neki a beígért kerítés...

Vajon milyen vastag lehet a rinocérosz bőr a képén annak, "aki ellen okirat-hamisítás pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával bűnvádi eljárást indított"?

Nem hiszem, hogy van a világon a románnál gerinctelenebb nép. Tisztelet a ritka kivételnek.

Zenéljünk, egy átkos béli sláger..


Fals - Szép román lány

"Mióta megláttam csinos kis bajuszod"

https://www.youtube.com/watch?..

Most attól félnek, hogy a katonák asszonyokra és gyerekekre lőnek majd.
Néhány hete attól tartottak, hogy asszonyok és gyerekek fennakadnak a dróton.
Holnap az lesz a rémhír, hogy Orbán minimum atomfegyvert fejleszt.

Pedig csak az a baj, hogy a horda már elindult észak felé, és nem lesz Búcsú Váradtól.

Tabakur!Van nem kevés igazság abban amit leírtál. Erre mint már javasoltam térjünk vissza akkor amikor elmúlt a sáska járás.


A román alaptalan kritikára meg keményen reagálni kell.

"...mind a bármiféle kisebbségekkel szembeni bánásmód"

Jó, akkor beszéljünk a kétnyelvű táblákról.

ps.:

Be van szarva, hogy arra kerülnek a migrének, azt
ott találnak ragadni. Ha így lesz megmutathatja,
mennyire nagyon európai, bár ezt kezdhetné az
őshonos lakossággal is.

Pontának otthon nincs mivel foglalkoznia?


"Keresztekkel tiltakoztak Bukarestben egy új mecset építése ellen
MTI2015.09.15. 20:3667

Száz fakeresztet állítottak fel a Bukarestben a tervezett óriásmecset ellenzői azon a telken, amelyet a román kormány bocsátott a muzulmán egyház rendelkezésére - jelentette kedden a Mediafax hírügynökség

A kereszteket a helyszínen tartott istentisztelet keretében előzőleg fel is szentelték. A hétfő esti tiltakozó megmozduláson a hírügynökség szerint mintegy kétszázan vettek részt. Ez már a harmadik ellenséges megnyilvánulás azon a 11 ezer négyzetméteres telken, amelyet júliusban adott 49 évre a muzulmán közösség használatába a bukaresti kormány. Augusztusban több száz helyeslő reagálást gyűjtött be a Facebookon az a bukaresti férfi, aki román nemzeti színekre festett malacokat vitt a telekre, amelynek a földjében előzőleg egy befagyasztott félsertést is elásott. Murat Iusuf muzulmán főmufti "sértőnek és elszomorítónak" nevezte a gesztust."

Politikailag annyira ellehetetlenült ez az aljas figura a sok - gyakorlatilg általa is elismert - korrupciós ügye miatt , hogy most minden erővel más témákra , például a magyar menekülthelyzetre akarja terelni a szót . Mindegy , hogy képtelenségeket mond , csak ne az ő botrányairól beszéljenek...

Sebaj Ponta úr,kaptok majd olyan kerítést a határotokra, hogy csak néztek. Még egy két ilyen beszólás,és úgy megsértődünk, hogy aknazár is lesz,oszt majd ott grasszálgasson a román...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés