Nincs demokratikus válasz?

2015. szeptember 12. 12:18

Ungváry Rudolf
Népszabadság

Hamis a bevándorlás mellett azzal érvelni, hogy „befogadó ország voltunk”, vagy összehasonlítani a mostani helyzetet az 1956-os magyar, de akár az 1990-es évekbeli boszniai menekültekével. Minden eddigi menekülthullám tagjai európaiak voltak.

„A harmadik világból érkező, növekvő menekültáradattal a felvilágosodás eredményeit először fenyegeti olyan veszély, amely nem belülről (a bolsevizmus és a fasizmus formájában) keletkezik újra meg újra, hanem kívülről éri: a menekültekkel.

(...)

Az európai szolidaritás teljes hiányáról tanúskodik azzal érvelni, hogy a menekültek 99 százaléka Nyugat-Európába tart. Európa is a hazánk, még ha kicsit másképp, mint a szűkebb haza, ahol a magyar kultúra él. Az angolok, hollandok, németek, svédek fenyegetettsége a mienk is.

Hamis a bevándorlás mellett azzal érvelni, hogy »befogadó ország voltunk«, vagy összehasonlítani a mostani helyzetet az 1956-os magyar, de akár az 1990-es évekbeli boszniai menekültekével. Minden eddigi menekülthullám tagjai európaiak voltak. Az európaiak kultúrájának kilencven százaléka közös. Például sehol sem értelmezik már végrehajtandónak a Bibliában említett »halálos« bűnök büntetését, szemben az iszlám számos irányzatával és államával.

(...)

A kérdések kérdése valójában a következő: akkor is be kell-e fogadni az iszlám és afrikai kultúrák menekültjeit, ha megnövekedett arányszámukkal esetleg meghatározókká lesznek az euroatlanti kultúrával szemben?

Bátor legyen az a demokrata, aki erre a kérdésre válaszolni akar!

Az igenlő válasz politikai megsemmisüléssel jár. Nincs az a mégoly demokratikus állam, ahol a többség ezzel egyetért. Demokrata politikusok éppen ezért erre a nyílt válaszra ma egyértelműen nem kaphatók.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/91058

Ajánljuk még a témában