Szabó Tünde lesz a sportért felelős államtitkár

2015. szeptember 11. 11:15
A Magyar Úszószövetség 41 éves, jogász végzettségű alelnöke, Szabó Tünde lesz a sportért felelős államtitkár, miután a pozíciót eddig betöltő Simicskó István a Honvédelmi Minisztérium élére került. Szabót világbajnoki és olimpiai ezüstérmesként szerzett ismertséget, de 2003-ban a Playboynak is vetkőzött.

1991-ben a perthi világbajnokságon 100 és 200 méteren, majd 1992-ben a barcelonai olimpián is Egerszegi Krisztina mögött hátúszásban szerzett ezüstérmet Szabó Tünde, majd egy sérülés miatt 18 évesen visszavonult a sporttól. A Magyar Idők megtudta: ő váltja a sportért felelős államtitkári poszton Simicskó Istvánt, aki a honvédelmi tárca élére került

Szabó 2004-től az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának tanácsadója, 2006-tól a a Főpolgármesteri Hivatal sportügyosztályának munkatársa volt. Miközben sportjogászként hírnevet szerzett, 2011-ben Gyárfás Tamás felkérte, hogy legyen a Magyar Úszószövetség főtitkára, amely címre a szervezet közgyűlése meg is választotta. Idén e címről lemondott, egyúttal a MÚSZ alelnökévé választották. 2012-ben a Magyar Olimpiai Bizottságban is helyet kapott. Jogi diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, a Testnevelési Egyetemen úszó szakedzőként diplomázott. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a sportjogi, majd az ELTE-n egészségügyi szakjogászi végzettséget szerzett, de van igazságügyi mediátori és a közigazgatási szakvizsgája is – tudatta a Magyar Idők.

Az Index emlékeztet: Szabó Tünde 2003-ban a Playboy fotósának vetkőzött. „Egyáltalán nem érzem kellemetlennek, kínosnak, hogy megjelent rólam több erotikusnak mondható felvétel” – nyilatkozta akkor.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, nem egy Gurmai Zita, vagy Vadai Ágika, de nekünk megfelel:)

Egy okos és szép nő, akinek csak gratulálni lehet.

A fene sem érti ezt. Máskor meg az a baj, hogy
az ember nem mutathatja meg azt, amije van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés