Jó tanácsért antiszemita karikatúra-csokor – Örülünk, Vincent?

2015. szeptember 10. 19:07

Balogh Ákos Gergely
Mandiner
Mi nem szoktunk ugyan se akasztásról, se lincselésről fantáziálni, de megértjük, hogy a Vincent-stábot a progresszió sok nagy és nemes ügye közül különösen a statuálás aktuális kérdései foglalkoztatják.

hasan_abadi_gancs_es_beke.png

Köszönettel fogadtuk az Örülünk, Vincent? blog Őrjöng a jobboldali sajtó című bejegyzésének utolsó két bekezdésében megfogalmazott leheletfinom utalást, az önzetlen, jó tanácsot. Mi nem szoktunk ugyan se akasztásról, se lincselésről fantáziálni, de megértjük, hogy a Vincent-stábot a progresszió sok nagy és nemes ügye közül különösen a statuálás aktuális kérdései foglalkoztatják. Hogyan is ítélhetnénk el ezért bárkit?

Mivel látjuk, hogy a poszt szerzője nagy tisztelője a gáncsolós-vízbefulladós arab propagandakarikatúra alkotója, Hasan Abadi munkásságának, ezért – ha tetszik, az utolsó szó jogán – a művész úr tekintélyes antiszemita és Izrael-ellenes propagandarepertoárjából válogatva köszönjük meg a szép példabeszédet, és a könyörtelenül demokratikus fellépést a gyűlölet ellen (van benne akasztós is!):

 

hasan_abadi_vizkopo.png

 

hasan_abadi_beke.png

 

hasan_abadi_bekegalamb.png

 

hasan_abadi_raketak.png

 

hasan_abadi_tini_ninja_palesztinok.png

 

hasan_abadi_a_templomhegyen.png

 

hasan_abadi_fejloves.png

hasan_abadi_akasztas.png

 

P.s.: A művész urat a menekülő muzulmán testvérekkel való erőteljes szolidaritás mellett nem foglalkoztatják kevésbé a statuálás aktuális kérdései sem.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elek Gábor sok mindenről elfeledkezik és a részt kiemelve teszi általánossá, holott a helyzet egészen más és mint mindennek , ennek is két oldala van.

Ebben az is benne amiről BÁG ír, de benne van a múlt és jelen eseményei is. Nemcsak Magyarországon, hanem a többi Európai országban is. Igen benne vannak a bevándorlók által elkövetett terrorakciók, gyilkosságok, erőszakos magatartás is. A teljesség igénye nélkül néhány eset.

16/10/13 07:26 CET
Éhségsztrájk a német menekülttáborok embertelen körülményei miatt
Hét éhségsztrájkoló menekültet kellett kórházba vinni Berlinben. Társaikkal együtt azért tiltakoznak már egy hete a Brandenburgi kapunál, mert állításuk szerint a németországi menekülttáborokban embertelen körülmények uralkodnak. Többségük menedékkérelmét előzőleg Bajorországban már elutasították.
http://hu.euronews.com/2013/10/16/ehsegsztrajk-a-nemet-menekulttaborok-embertelen-korulmenyei-miatt/

2015.08.03 20:38
Vasrúddal támadtak egymásra a migránsok egy német menekülttáborban
Az összecsapásban megsérült két pakisztáni menedékkérő és a biztonsági szolgálat egyik munkatársa, mindhárman vasrúddal mért csapások miatt
http://nol.hu/kulfold/vasruddal-tamadtak-egymasra-a-migransok-egy-nemet-menekulttaborban-1555313

2015.08.02 13:36
Tömegverekedés és késelés a német menekülttáborokban
Németországban erőszakos incidensek történtek menedékkérőket befogadó intézményekben, vasárnapi sajtójelentések szerint egy türingiai állomáson tömegverekedés tört ki, Bonnban pedig a rendőrség különleges bevetési egységének (SEK) egy különítménye tett ártalmatlanná egy késelő menedékkérőt.
"Csak úgy repkedtek a pofonok" - idézte hírportálján a ZDF országos közszolgálati televízió a Türingia tartományi rendőrség egy szóvivőjét, aki az Erfurt melletti Suhlban működő központi tartományi befogadó állomáson szombat este kitört tömegverekedésről számolt be.
Nagyjából 80 - eritreai, albán és szomáliai - menedékkérő csapott össze, "valószínűleg egy apróság miatt" - mondta a szóvivő. A verekedésben nyolcan megsérültek, köztük a biztonsági szolgálat két munkatársa. A rendőrség csak késő estére tudta helyreállítani a rendet. Hét ember ellen eljárást indítottak.
http://nol.hu/kulfold/tomegverekedes-es-keseles-a-nemet-menekulttaborokban-1555079

2015. július 31. 08:18:00
A német sajtó a lakosság szolidaritásának lehetséges határáról cikkezik, amely szerint “amíg egy kiszolgált nadrágról vagy régi gyerekbicikliről van szó, mindenki szívesen lemond javakról”, de más a helyzet, ha csökken a családi ház értéke, mert a szomszédban menekültszállást alakítanak ki. A lapok szerint a lakosság nagy részére a “korlátozott jószívűség” jellemző, ami azt jelenti, hogy az áldozatvállalás nem mehet a jólét rovására.
Példának okáért a baden-württembergi Heidelbergben egy rendezvényen több száz feldühödött helyi lakos kifütyülte Bilkay Öney tartományi integrációs minisztert, és végül Winfried Kretschmann miniszterelnöknek kellett a városba utaznia, hogy megnyugtassa a lakosságot. A feszültséget egy korábban az amerikai hadsereg által használt területen kialakított menekültszállás okozza, amelyet 500 fő befogadására terveztek, de már 2600 menedékkérő lakik benne. Kretschmann több rendőrt és szociális munkást ígért. A helyiek nagy lármára, szemetelésre panaszkodnak, és beszámoltak szexuális zaklatásról is.
http://m.privatbankar.hu/cikk/kezelhetetlen-a-menekultaradat-az-emberek-aggodnak-erosodik-a-szelsojobb-284161

A mélyen tisztelt Elek Gábor úr pedig a megtörtént eset kapcsán elfeledkezik arról, hogy a bebocsájtás kérőknek is vannak kötelezettségei, amit nem teljesítenek. Erről azonban mélyen hallgat, mert akkor más lenne a teljes kép. Pedig előbb a kötelesség és azután jöhet a jogosultság.

Videó a migránsok erőszakosságairól
http://www.hirado.hu/2015/09/10/barkivel-megtortenhet-veli-a-negy-migrans-altal-inzultalt-fiatal-no/

Szerintem nem hülyék, de fosnak a liberál médiahengertől és attól, hogyha ki meri valaki nyitni a pofáját, senki nem védi meg őket.

Ki merne a Merkel hülye mondatai után nem hazudni?

Bármilyen furcsa, jelenleg szerintem kizárólag Magyarországon van szólás és sajtószabadság.

Itt ugyanis a libsik már nem olyan erősek, hogy ártsanak személy szerint annak, aki él a szólásszabadság jogával (mert hülyék és ész nélkül mentek neki Orbánéknak), Orbánék pedig megtanulták, hogy fütyülni kell rájuk.

Tehát szerintem Mo-n szólás és sajtószabadság van, Németo-ban, Franciao-ban, Hollandiában pedig nincs.

De gyanúm szerint a fejlett nyugat hamarosan követ minket és a libsi henger teljesen hitelét veszti ott is..

Igazad van, egy-két egyedi esetben itt is ki tudják a libsik nyírni az embert. De szerintem fogy körülöttük a levegő.

Az emberek meg fellélegeznek, mert nem szívják el előlük az oxigént.

Mekkora egy cinikus szemét vagy, Arlet.

Most véded a karikatúrát?

Az arabok és a csatlós nyugati libbant média hasonló módon vezeti meg a világot a magyarországi menekült kérdésben, ahogy azt teszik és tették Izrael esetében. Sok embernek csak most esik le.

Nem, neked a Narancs, HVG, 444, ATV a szíved csücske.

Ez az elvtárs! Használj ki minden lehetőséget, hogy üss egyet a reakciósokon! Olyan apróságok, mint pl. a valóság, el ne tántorítsanak!

Figyelmesen elolvastam a Vincent blogbejegyzést, többször is, nekem azonban nem jött le, hogy Vincent "nagy tisztelője" lenne az arab karikaturista munkásságának.

Tényszerűen megemlítette, hogy Magyarország arca László Petra lett.

Nem az ő számára, a világ számára. A karikatúra nem lett minősítve a bejegyzésben sem így, sem úgy.

Számomra egyébként nem világos, miért született BÁG ezen írása.

Védeni szeretné László Petrát? Aligha, a videók alapján nem szorul rá.

Védeni akarja a "jobboldali" sajtót? Minek? Vincent nem őt bírálta, minek veszi magára a kormány nyaloncok hülyeségeit.

Sajnos a bevezető sorok tényszerűen nem igazak, talán elegendő csak az 5. számú párttagkönyv tulajdonosának, a havi 1 millióért publikáló Bayer Zsoltnak idevágó - jelentős számú - dolgozataira utalnunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában