Segítség

Szaúd-Arábia befogadás helyett 200 mecsetet építene Németországban a szír menekülteknek

2015. szeptember 8. 11:01

Az öbölmenti országok és Szaúd-Arábia továbbra sem hajlandó befogadni a szíriai migránsokat. A Frankfurter Allgeimene arról ír, Szaúd-Arábia kétszáz mecsetet építene Németországban.

Botrányosnak nevezi a Frankfurter Allgemeine Zeitung a szaúdi kormány menekültpolitikáját: a gazdag királyság nem hajlandó ugyanis befogadni a Szíriából érkező muzulmán vallású menekülteket. Mindez még furcsább annak tükrében, hogy a szaúdi király egyik nyilvános megszólítása „az iszlám mindkét szent helyének őrzője”, írja a német lap, mely szerint a migránsok többsége eleve nem is menne szívesen egy nem túl szabad országba.

A FAZ a libanoni al Diyar napilapot idézve beszámol arról, hogy a szaúdi kormány nem túl testvéries menekültpolitikájának kvázi ellentételezéseként felajánlotta, hogy a Németországba érkező menekülteket segítve kétszáz mecsetet épít a német városokban. Az al Diyar szerint ehhez a német kormány hozzájárulására is szükség van, ezért arról, hogy pontosan hova és mennyit építenének, egyelőre nincs információ. (via Nagy az Isten állatkertje...)

A képen a kölni mecset építése látható (fotó: Wikimedia Commons).

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/90809
Szilvay Gergely
2015. szeptember 8. 11:39
Szaúd-Arábiával, mint Káldos János nyilatkozta a Mandinernek tavasszal, „a kőkorszak nyomul, csak van olaja is”. Budapesten is a szaúdiak építettek volna nagymecsetet. Hogy részben ez az ország felelős a közel-keleti nyavalyákért a síitákkal való folyamatos háború miatt, azt tudjuk. Azt is, hogy egyfajta fényes elszigeteltségben él az olajmonarchia. Mindenesetre ideje volna bekeményíteni: mecset nincs, főleg nem szaúdi pénzből, vagy ha van, csak akkor, ha például épülhetnek templomok arrafelé. Képzeljük el a fordítottját: valamiért a délszláv háborúból mondjuk rengeteg horvát érkezne Szaúd-Arábiába. Elvégre gazdag ország, minek a Balkán szegény országaiban megállni. Magyarország meg közölné, hogy nem fogadja be őket, de szívesen épít templomokat a horvátoknak a szaúdiaknál. Fityiszt kellene már mutatni annak a hatalmas sivatagnak.

Ajánljuk még a témában