Már kerti munkás és szemétszedő is volt idén Novák Előd

2015. augusztus 11. 08:32

A Jobbik idén meghirdette az önkéntesség évét, amelynek keretében a párt politikusai havonta egy napot karitatív munkával töltenek. Novák Előd szerint ez azért fontos, mert így megismerhetik az emberek mindennapi problémáit.

2015. augusztus 11. 08:32

Meg kell ismerni az emberek mindennapi problémáit – mondta Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője pártja önkéntes munkát szorgalmazó programjával kapcsolatban az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. A jobbikos politikus emlékeztetett arra, hogy pártjának elnöke, Vona Gábor tavaly álruhában járta az országot, idén januári évértékelőjében pedig meghirdette az önkéntesség évét. A Jobbik politikusai ennek jegyében havonta egy napot karitatív munkával töltenek. Kérdésre válaszolva Novák Előd elmondta, hogy idén már dolgozott kórházi ápolóként, pedagógiai asszisztensként, segített idősek otthonában, volt kerti munkás és szemétszedő is.

Novák Előd szerint nem helyes állami monopóliumként kezelni a katasztrófa-elhárítást vagy a határvédelmet sem. Kedvező változás figyelhető meg a kormány hozzáállásában az önkéntes munkához, hisz míg korábban szinte üldözte ezt a tevékenységet, például a Magyar Gárda esetében – fogalmazott az ellenzéki politikus –, addig az utóbbi időben már honlapot is indított az önkéntes munka népszerűsítésére.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béres Ferenc
2015. augusztus 11. 15:36
Nagyon jónak tartom, hogy a Jobbik meghirdette az önkéntesség évét, hiszen a politika és az emberek közti kapcsolatot muszáj helyreállítani. Mára a politikusok elszakadtak az emberek életétől, mindennapjaitól, problémáitól. Anélkül pedig , hogy megismerjük mindezt, nem lehet megfelelő döntéseket hozni. Csak gratulálni tudok a Jobbiknak és további kitartást kívánok a munkájukhoz. Remélnem, hogy a kormány is rájön, hogy az önkéntes munkának mekkora haszna és nem akarja ellehetetleníteni,példát kéne venni a jobbikos képviselőkről!
qccqccqcc
2015. augusztus 11. 15:34
Nyihihi, akkor lehet felmászni a rúdra táncolni:-) Az még nem volt:-)
zazriveczazseni
2015. augusztus 11. 14:47
http://egyenlito.blog.hu/2015/06/16/gimnaziumban_tanit_tortenelmet_a_kurucinfos_holokauszttagado
belga
2015. augusztus 11. 11:37
Talán még ennek is van értelme- bár ennek inkább csak a Jobbik számára. De annak mindenképpen lenne, hogy ha minden politikusnak kötelező lenne 1 hónapot eltöltenie a köz közvetlen szolgálatában. Lehetnének pl busz sofőrök, BKK ellenőrök, segéd-ápolók, óvodai-bölcsödei személyzet, vagy szociális munkások pl. Ebben a hónapban nem járhatnának (munkába) autóval hanem a tömegközlekedést lenne kötelező használniuk (na jó, bringa és gyalogos közlekedés is oké). Ha csak az utóbbit vezetnék be kötelező jelleggel, na már akkor is közelebb kerülnének a magyar valósághoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik