Cameron: Nagy-Britannia nem lesz a migránsok menedéke

2015. július 30. 22:55
Nagy-Britannia nem lesz a migránsok menedéke, az illegális migránsokat pedig eltávolítják – mondta David Cameron brit miniszterelnök annak kapcsán, hogy migránsok ezrei próbálnak minden lehetséges módon átkelni Franciaországból Nagy-Britanniába Calais-nál. Eközben épül a britek által biztosított új kerítés is a Csatorna-alagút francia oldalán.

A régebb óta tartó calais-i menekültválság új szintet ért el a héten, amikor már több ezren próbálkoztak kamionokra felmászva vagy a kerítést áthágva bejutni a Franciaországot és Nagy-Britanniát a La Manche csatorna alatt összekötő alagútba. 

A Vietnamban tartózkodó David Cameron brit miniszterelnök csütörtökön a menekültválság kapcsán úgy nyilatkozott: Nagy-Britannia nem lesz a migránsok menedéke, az illegális migránsokat pedig eltávolítják. Hozzátette: „Minden lehetségest megteszünk majd, hogy a határaink biztosítva legyenek”. Cameron szerint próbára tevő a migrációs helyzet, mivel „emberrajok jönnek keresztül a Földközi-tengeren egy jobb élet reményében”.

Calais-ban és a Csatorna-alagútnál eközben épül a brit kormány által biztosított új kerítés, hogy megállítsák a migránsokat.

Az MNO arra emlékeztet: a Csatorna-alagutat működtető Eurotunnel szerint január óta 37 ezer bevándorlót tartóztattak fel az alagútnál. A vállalat 10 millió eurós kártérítést követel a francia és brit kormánytól. 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

kétszer voltam eddig párizsban

legközlebb akkor megyek ha erőszakkal küldenek

koszos arabtanya lett...


csak megerősíteni tudom azt amit írtál

Cameron jól tolja.

Lényegtelen, hogy van-e erkölcsi alapja, vagy nincs, neki mindent meg kell tennie azért, hogy az országnak, aminek a vezetésével megbízták, jobb legyen, most éppen meg kell védenie azt a tömeges migráció elől.
Ez a bűntudat narratíva gyakran előjön a fehér embertől, de szerintem ez irreális, te sem hagyod magad hasba szúrni, csak azért, mert korábban rosszat cselekedtél, ha a bűntudat erősebb inger lenne az életben maradás ösztönénél, akkor ma nem létezne emberiség.

" a dolgok véletlenül úgy alakultak, ahogy ő ugatott"

gyanusan sok ilyen veletlen volt mar...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés