Pluszforrások

További 22 milliárdot költ a kormány a migráció kezelésére

2015. július 29. 18:20
A korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinton túl újabb 22,2 milliárd forintot majd a kormány a z ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére.

A kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet – erről a kormányszóvivő számolt be az M1 aktuális csatornán szerdán, a kormányülést követően. Kovács Zoltán elmondta: így a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére. 

A pluszforrásból, amelyet a költségvetési tartalékból csoportosítanak át, sátortáborok létrehozására, lakott területen lévő befogadó állomások áthelyezésére is költenek – részletezte. Hozzátette: a lakott területen kívüli táborok helyszíneiről egy-két hónapon belül döntenek. 

A szóvivő emlékeztetett: tavaly, az év második felében jelentkező migrációs hullám miatt már 31,4 milliárd forintot költött a rendőrség a határőrizet megerősítésére, technikai felszerelésére. Óriási a nyomás az országon pénzügyi tekintetben is – hangsúlyozta Kovács Zoltán, hozzáfűzve: az Európai Unió eddig a költségek töredékét bocsátotta Magyarország rendelkezésére. A befogadó állomásokon jelenleg több mint 3500-an tartózkodnak – közölte Kovács Zoltán.

Az illegális bevándorlók közül június elejéig több mint 5600-an részesültek orvosi ellátásban. A probléma egészségügyi szempontból is egyre élesebb – jelentette ki a kormányszóvivő, utalva arra is, hogy kedd éjjel több mint félszáz külföldi állampolgárt vittek kórházba megbetegedés gyanújával a fővárosi Nyugati pályaudvarról.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rogán szomszédjának mi lesz a feladata benne???? ja és mennyiért.

Személy szerint aknazárat javasolnék, némi kerítéssel, a kerítésbe meg áramot. Igaz nem humánus, de hatékony.

Válaszok:
Laibach | 2015. július 29. 21:10

Nem kelllene ennyit pöcsölni.

Jenő! ki beszélt itt a Jobbikról egy szót is. Olvass vissza éveket, láthatod a véleményemet róluk.

Esetleg egy jó kis 28%-os ÁFA ? Kéne még pénz.

Ehhez kéne egy ország, aki befogadja őket.

Mint a tegnapi Guardianben olvasom, Calais-nál is kerítésépítésben gondolkoznak. A cél érdekében a britek pénzügyi támogatás mellett Nato kerítést küldenek - pedig csak 3000 menekültről van szó.

"The British home secretary, Theresa May, has announced more UK funding to help French security operations and will send 1.2 miles of fencing used at a Nato summit in Newport last year. France, which had already increased its Calais police presence fivefold since 2012, immediately sent 120 extra gendarmes and riot police to the tunnel."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés