Minden történelmi párhuzam sántít

2015. július 12. 12:50

Schiffer András
Facebook
A délkeleti végeken, kizárásos alapon, lassan a náci Arany Hajnal fog helyzetbe kerülni. Csakhogy tudjuk mivel játszik Schauble, Schultz, az offshore-lovag Juncker, meg az Igaz Finnek.

„Tudom, minden történelmi párhuzam sántít, de mégis bevillan a görög helyzet kapcsán egy szörnyű de ja vu. Volt egy ország Európa keleti felén, ahol 1918/19-ben a demokratikus kormányt az Antant-hatalmak tudatosan szorongatták, hozták megalázó, vállalhatatlan helyzetbe, majd a Vix-jegyzékkel ki is nyírták. Most van egy ország Európa délkeleti végén, ahol a demokratikus kormányt az EKB, az Eurogroup tudatosan szorongatja, hozza megalázó, vállalhatatlan helyzetbe. Itt, Európa keleti felén, 1919 márciusában a bolsevisták vették át a hatalmat. Ott, a délkeleti végeken, kizárásos alapon, lassan a náci Arany Hajnal fog helyzetbe kerülni. Csakhogy tudjuk mivel játszik Schauble, Schultz, az offshore-lovag Juncker, meg az Igaz Finnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Schiffer segítette hatalomra Orbánt? Ezt még nem hallottam, hogyan csinálta? Azon kívül mitől magyargyűlölő Orbán? Vádold azzal az ellenfelet, amit te magad teszel! Talán ettől?

Bárki jut hatalomra, a más pénzét nem illik elvenni

„Tudom, minden történelmi párhuzam sántít, de mégis bevillan a görög helyzet kapcsán egy szörnyű de ja vu."

A hasonlat nem sántít, hanem a párhuzamba hozás hazugság. Görögországban ami most történik saját maguknak köszönheti, azoknak a pártoknak akiket kormányra segített.

Válaszok:
Berecskereki | 2015. július 12. 13:11

A történet gerince, hogy a Berinkey-kormány lemondott és a szociáldemokraták a kommunistákkal együtt kikiáltották a Magyar Tanácsköztársaságot.
Vajon Szakasits Árpád, ha élne, miképpen vélekedne?

Csalódtam Schifferben.
A félbolond Károlyi kormánya nem volt demokratikus, a kutya sem választotta meg.

Mit örökölt meg a kormány elődeitől? Azt pedig nyilván te is tudod, hogy 2011-ben nyílt meg az osztrák és német munkaerőpiac, ettől volt a nyugati munkavállalás fellendülése. Egyébként a volt szocialista országokból nagyjából azonos arányban mennek nyugatra dolgozni, ez egy általános tendencia.

Az eladósításról pedig csak annyit, hogy a szocik által felvett adósságról még Gyurcsány is csak annyit tudott hazudni, hogy az ott van a bérekben és nyugdíjakban. Az oroszoktól pedig egy atomerőművet veszünk, amit sehol senki nem adna nekünk ingyen. De neked nyilván jobban tetszene, ha amerikaiak tulajdonrészért építenék meg.

Amerikai tulajdon egy stratégiai cégben, ezt persze lelkesen megtapsolnátok.

Ja, és Schiffer hogyan segítette hatalomra Orbánt? Ezt is meséld el!

Eloszor is nem de ja vu hanem déjà vu.
Masodszor a ha nem kapunk penzt benaculunk nem hat meg senkit mert Gorogorszag nem tudja lerohanni Europat, odahaza meg annyit naculnak amennyi jolesik.

Tulajdonrészről beszéltem, nem hitelről. A hitel esetén az atomerőmű a mi száz százalékos tulajdonunk marad. A másik esetben nincs hitel, de a kivitelező tulajdonjogot nyer, amit a szerződésben nyilván jelentős arányban kötnek ki, olyan mértékben, ami komoly beleszólást jelenthet.

Az alternatív energia pedig egyelőre csak jól hangzik, mindenki dobálódzik vele, de komoly mértékben, főleg alaperőműnek nem használható. Vagy te a fosszilis energiahordozókat tartod alternatívának?

Ha egy közösség Schiffer úr a saját válságának a megoldására valami nemzetiszocializmus- félét választ,mint politikai megoldást,akkor ezen az se fog változtatni,ha bárki a feje tetejére áll,de az se,ha a világ összefog és ad a görög államnak 100.000.milliárd dollárt.
Az is elfogy ti.egyszer,s majd akkor jönnek a nemzetiszocializmus-féle politikák.

A gond epp ott van hogy a ketto kozt nincs kulonbseg...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés