Végstádium

2015. június 03. 07:43

Mint a szita, olyan átlátszónak tűnik a Fővárosi Ítélőtábla hétfői magyarázata (magyarázkodása) arról, miért rendelt el új eljárást Biszku Béla bűnperében ahelyett, hogy börtönbe küldte volna.

2015. június 03. 07:43
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Mint a szita, olyan átlátszónak tűnik a Fővárosi Ítélőtábla hétfői magyarázata (magyarázkodása) arról, miért rendelt el új eljárást Biszku Béla bűnperében ahelyett, hogy börtönbe küldte volna az egykori kommunista belügyminisztert. (...)

Hozzátette: az MSZMP Központi Bizottságának titkáraként ő felelt az erőszakszervezetekért, a bíróságokért, az ügyészségért. A Schmidttől világnézetileg elég távol álló Rainer M. János pedig azt emelte ki: Biszku megtorlásban játszott szerepe egyértelmű, súlyos és kivételes volt, s orosz dokumentumok igazolják, 1957 augusztusában Biszku vitte ki Moszkvába a Nagy Imre-per vádiratát, amelyről ő tárgyalt magas rangú szovjet funkcionáriusokkal. Az elszabotált, kisiklatott rendszerváltás minden cinikussága, romlottsága benne van a Rúzsás-verdiktben. Innen nézve érthető a tárgyalásról kivezettetett jobbikos Novák Előd reakciója, aki közbekiabálva időhúzásnak nevezte a döntést. Tegyük hozzá: Kiszelly Zoltán politológus és Kahler Frigyes is ugyanezt a kifejezést használta. Biszku, hacsak nem ő lesz a következő Matuzsálem, nagy eséllyel kibekkeli a börtönbe vonulást. A salgótarjáni, Nyugati téri agyonlőtt civilek pedig törődjenek bele odafönt, hogy ebben a magyaros »gulyásdemokráciában« gyilkosaikat – mivel kommunisták – soha nem vonják felelősségre. A kommunizmus örvén világszerte legyilkolt százmillió ember emléke sem számít: strasbourgi ítélet szól a vörös csillag szabad viseléséről.

Más a helyzet a nácikkal. A nemzetiszocializmus bűneiért mostanság már az egyszerű posztos őröket is előhalásszák az idősotthonokból. A 93 éves Oskar Gröninget például 300 ezer ember meggyilkolásával vádolják bűnrészesként, mert Auschwitzban ő gondoskodott a deportáltak csomagjainak elszállításáról, szelektálásáról. Ez már tényleg a végstádium. Gröning posztos őr, Biszku belügyminiszter volt...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. június 03. 13:01
Más a helyzet a nácikkal. A nemzetiszocializmus bűneiért mostanság már az egyszerű posztos őröket is előhalásszák az idősotthonokból. A 93 éves Oskar Gröninget például 300 ezer ember meggyilkolásával vádolják bűnrészesként, mert Auschwitzban ő gondoskodott a deportáltak csomagjainak elszállításáról, szelektálásáról. Ez már tényleg a végstádium. Gröning posztos őr, Biszku belügyminiszter volt...” Na ja, Görninger úrért fizet valamelyik zsidó szervezet, ahogy Csatáryért is fizetett volna, Biszkuért meg nem fizet senki..
kuwiq
2015. június 03. 12:20
Na ne röhögtessenek már emberek. A fidesznek kétszer volt 2/3 os megbízatása, többek között az elszámoltatás miatt. Látszattevékenységig jutottak el, semmi másig. Ez van. A rendszerváltó pártok nem voltak képesek olyan igazságszolgáltatást és törvényeket összehozni, ahol a diktatúra működtetőit és haszonélvezőit el lehetne íélni, vagy akár a diktatúra által biztosított jólétüket meg lehessen faragni. Ennyit róluk.
tango47
2015. június 03. 10:43
Én nem csodálkoznék. Egy kis számolás: volt itt nyolcszázezer párttag. Ha csak az átlagot vesszük, akkor mondjuk a felének volt házastársa, élettársa- összesen 1,2 M.Ugyanannyinak átlagos számú (1,6) gyereke - összesen 2160000. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a mai társadalom ezer szállal kötődik még az előző rendszerhez, aminek köszönhette viszonylagos, vagy valós jólétét. Ezért felesleges az összehasonlítás a nácik bűneivel, és ezért szinte természetes a kettős mérce.
egyetmondok
2015. június 03. 10:03
Mi itt a probléma? A Fidesz 2010 után jogerős büntetőbírói ítéleteket semmisített meg,mert nem tetszettek neki. Ezzel is ezt kell tenni,marad az eredeti ítélet,Biszku elvtársasát holnap be lehet vinni s sittre. Bárki mutogathat a bíróságra...,kivéve a Fideszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik