Jogerőtlen

2015. június 02. 21:34

A most 94 éves Biszku Béla közéleti-politikai értelemben már régóta halott. A történelem beárazta a bűnösségét.

2015. június 02. 21:34
Cseri Péter
Népszabadság

„(...) ha az utókor perre vinné a világtörténelem meghatározó eseményeit, nemcsak a legnagyobb gazemberek végeznék bitófán vagy tömlöcben, hanem az ünnepelt hősök is. Szent István lelkén sokezernyi pogány magyar vére szárad, Napóleon nemzeteket tizedelt meg, a kontinenseket meghódító gyarmatosítók népek sorát hajtották igába – ha lenne olyan bíróság, amely összevetné dicső tetteiket a törvénykönyvek szövegével, akadna néhány meglepetés. A most 94 éves Biszku Béla közéleti-politikai értelemben már régóta halott.

A történelem beárazta a bűnösségét, most már hiába gurítanák be tolószékében a börtönbe, az vajmi keveset változtatna az ő vagy kora megítélésén. Novák Előd a tárgyalóteremben azt kiabálta: »Mansfeld Péter forog a sírjában.« A jogi elmarasztalásért tüntető honatyát emlékeztetnénk, hogy a 18 éves forradalmárt 1958-ban épp egy jogerős bírósági ítélet alapján végezték ki. Ehhez képest az őt lassan hat évtizeddel túlélő Biszku Béla közmegvetés tárgya – jogerős bírósági ítélet nélkül is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2015. június 03. 13:25
Rendben is lenne ez az eszmefuttatás - "A most 94 éves Biszku Béla közéleti-politikai értelemben már régóta halott. A történelem beárazta a bűnösségét, most már hiába gurítanák be tolószékében a börtönbe, az vajmi keveset változtatna az ő vagy kora megítélésén." - ha mondjuk ugyanakkor nem történt volna meg a Csatáry-, Képíró-, és Zentai-per, amelyek során a hazai bal-lib valami egészen mást hangoztatott. Kíváncsi vagyok, hogy a népszabadság merte volna-e az ő esetükben is ugyanezt írni, vagy akkor amellett kardoskodtak, hogy az illető korától függetlenül, történelmi beárazásától függetlenül megérdemli a büntetést. Kettősmércések az elvtársak, nem kicsit, nagyon.
tango47
2015. június 03. 12:09
Ez egy kretén.
Biedermann
2015. június 03. 12:00
Itélet kell! Az ügyészséget meg kell erősíteni,fiatal erőket a levéltárakba,az ugyanis teljességgel lehetetlen,hogy MINDEN erre a vádpontokra vonatkozó terhelő papír elveszett. Hol vannak a kutatók, Veritas?Már rég nem arról szól az egész,hogy bevarrják életfogytiglan,hanem legyen valamilyen ítélet!
Rockpapa
2015. június 03. 11:37
A most 94 éves Biszku Béla közéleti-politikai értelemben már régóta halott. A történelem beárazta a bűnösségét. Kurva jó! Azért '45 után ilyen olcsón nem úszták meg a nácik,és a Hortyták,ugye kedves népszabadság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik