És akkor magától meggyulladt egy uniós zászló…

2015. június 02. 13:02

Vona bátran szembenézett a 2012-es EU-ellenes tüntetésen történtekkel is, amikor a párt két alelnökei, Gyüre Csaba és Novák Előd, illetve a választmány elnöke, Szabó Gábor, a színpadon egy uniós zászlót égetett.

2015. június 02. 13:02
Boris Vian
Tutiblog

„Vona Gábortól ugyanis megtudhattuk, hogy a Jobbik nem akar (soha nem is akart) kilépni az unióból, hanem pusztán David Cameron nyomdokain járva népszavazást szeretne a tagságról, az csatlakozás újratárgyalás mellett. Az egyre cukibb, mindig divatosan öltözködő, nonfiguratív tetoválását büszkén viselő pártelnök, tényleg saját magától idézett: »A Jobbik programjában az van benne, hogy a csatlakozási szerződés módosítására van szükség, és szerintünk a csatlakozási szerződés módosítása igenis egy felelős álláspont.«


A politikai programban valóban szerepel a következő mondat: »Népszavazást fogunk tartani az uniós tagságunkról és az unióhoz fűződő viszonyunkról, utóbbiban a Nemzetek Európája koncepcióját képviseljük az Európai Egyesült Államok koncepcióval szemben.« De Vona pártelnök vagy nem egyeztetett a kampánystábbal, vagy nem látta a saját pártja idetartozó kommunikációs-vizuális anyagát, melyen a következő szlogen olvasható:

»Tagok legyünk, vagy szabadok?«

Mert ha igazán következetes, akkor nem azt mondja, hogy a Jobbik sosem akart kilépni az EU-ból, hanem úgy fogalmaz, hogy népszavazást akar a tagságról, és a maga részéről ellene fog kampányolni.

De a cuki-muki pártelnök mostanában finomabban, az európai polkorrektség jegyében szokott fogalmazni. Hisz a Jobbik középre húz, kiábrándult fityeszesekre, csalódott szocikra vadásznak… A radikálisok pedig húzzák meg magukat, mert le lesznek nyesegetve!

A szónoklat csúcspontja nem is ez az enyhe csúsztatás volt. Vona bátran szembenézett a 2012-es EU-ellenes tüntetésen történtekkel is, amikor a párt két alelnökei, Gyüre Csaba és Novák Előd, illetve a választmány elnöke, Szabó Gábor, a színpadon egy uniós zászlót égetett. (Nem igazán e performenszre alkalmas anyagból gyártották azt, de Novák rásegített egy kis gyújtófolyadékkal…)”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. június 03. 03:14
hányok ezektől a kisnyilasoktól...
Brigadéros
2015. június 02. 17:22
Horn Gyula is csak annyit mondott az 1994-es kampányban, tarthatatlan, hogy a nyugdíjasok csak ennyit keresnek...és a népek rohantak az MDF kormányt leváltani, mondván a szocik megemelik a nyugdíjakat...Ecce homo...
néhai Ch.Pilot
2015. június 02. 16:04
Huza-Vona Gábor a leghiteltelenebb, legköpönyegforgatóbb, leghazugabb párttá tette a Jobbikot... már ha hiszünk abban, hogy eredetileg tiszta volt.
Tündér_Lala
2015. június 02. 15:54
Azért az a "felgyulladt" zászló széles mosolyra késztetett. Hiába no, ez a politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik