Az európai liberálisoktól bárki orbánista lesz

2015. május 20. 14:01

Zsuppán András
Válasz.hu

Zajlik a Magyarország-vitanap az Európai Parlamentben, és sorra beszélnek az európai liberális nagyágyúk. Őket kéne 24 órában adni a köztévén, hogy mindenki orbánistává váljon.

Ahogy mérgesen lövöldöznek Orbánra, olvassák a fejére a dogmáikat, nem lehet szabadulni az érzéstől: ezek az emberek mindenkinél mindent jobban tudnak, és nem értenek semmit. Egyáltalán semmit a minket körülvevő világ valós kérdéseiből, kihívásaiból. Orbánt bírálhatjuk, amiért nincsenek válaszai, vagy sokszor csak demagóg válaszai vannak, de ezeknek az embereknek még jó kérdéseik sincsenek.

Még a kérdéseket sem értik. Az analógiáik hamisak és végletesen ostobák. A morális felsőbbrendűség-tudattal hangoztatott válaszaik halálos fenyegetést jelentenek Európa fennmaradására. Tényleg nem látják, hogy milyen különbség van az 56-os, vagy akár a mai magyar kivándorlók – szorgalmas, becsvágyó, beilleszkedni tudó és akaró európai fiatalok – és az Afrika és a Közel-Kelet rettenetes elmaradottságából, gyökeresen idegen kultúráiból érkező migránsok között? Teljesen mindegy nekik, hogy ki mit hoz magával? Melyik magyar kivándorló, 56-os vagy mai, fog burkát húzni a feleségére, gyereklányokkal kereskedni, és kiverni a sörösdobozt az angol fiatalok kezéből Tower Hamlets-ben? Joggal mondhatta Orbán, hogy ez az összehasonlítás szíven ütötte. És tényleg azt hiszik, jobban tudják, Márai mit gondolt volna Európa mai helyzetéről?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/85911

Ajánljuk még a témában