A magyar fordított gondolkodás

2015. április 2. 13:40
Van holnap
Van holnap

Jó lenne, ha a magyar ember eljutna végre odáig, hogy a saját életéért kizárólag ő a felelős!

„Jó lenne, ha a magyar ember eljutna végre odáig, hogy a saját életéért kizárólag ő a felelős! Nem a bank, nem a munkaadó, nem a kormány, hanem mindenki önmaga.

A magyar devizahiteles is mit tesz? Mi a magyarok jelszava? ADJÁL!

A magyar ugyanis elvárja, hogy:

  • a bank mondja el neki, mivel jár a legjobban (ADJON INFORMÁCIÓT) NEHOGY MÁR A MAGYARNAK UTÁNA KELLJEN NÉZNIE BÁRMINEK IS.
  • a bank dolgozzon az ő életéért (véletlenül se a részvényesek érdekét nézze, akik a pénzt adták a bankhoz) (A BANK ADJON PÉNZT, ADJON TUDÁST, ADJON JÓTÉKONYSÁGI DOLGOKAT)
  • aztán a kormány ADJON TÁMOGATÁST, ADJON az adózók pénzéből az ő megmentésére

A magyar ember mindig mindent mástól vár el! Ezért ül fordítva a lovon! Ezért nem tud elérni semmit. Elvárja, hogy más ADJON, de ő maga nem tesz aktívan semmit. (...)

Abba kéne hagyni már ezt az ADJÁL, ADJÁL, ADJÁL siránkozó életfelfogást, és el kellene kezdeni mindenkinek tenni aktívan a saját életéért! A banknak nem az a dolga, hogy a te életedet könnyebbé tegye. Te talán más életéért dolgozol? A munkaadónak nem az a dolga, hogy a nehéz munkával szerzett jövedelmét szétosztogassa, a vállalkozó nem érted van! Ahogy te sem másért vagy! A vállalkozó nem karitatív szervezet! A politikus nem azért van, hogy ő oldja meg a te dolgaidat! neked kell megoldani a dolgaidat! A politikus az ország stabilitásáért van (lenne) és főbb állami feladatok (oktatás, egészségügy, közlekedés, verseny…) összehangolásáért van (lenne). De mivel a politikustól a magyar nép csak azt várja el, hogy ADJÁL:

  • ADJÁL INGYENES KÖZLEKEDÉST A NYUGDÍJASOKNAK
  • ADJÁL SEGÉLYT MINDENKINEK
  • ADJÁL MUNKÁT
  • ADJÁL TANÁCSOKAT
  • ADJÁL MEGMENTÉST A SAJÁT HÜLYESÉGEIMTŐL
  • ADJÁL INGYEN KENYERET ÉS SÖRT…

Addig a magyar politika nem is képes ellátni valós feladatait, ugyanis ezekre a nevetséges álom vágyakra kell állandóan reagálnia a választási kampányokban! Ezért van a folytonos ígérgetés. Mert a magyar arra szavaz, aki megígéri, hogy AD! Mert a magyar követeli, hogy mindenki más ADJON neki! Ezért nem lehet soha normális politika sem, ugyanis nincsen normális társadalom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/83819

Ajánljuk még a témában