G. Fodor Gábor, az Orbán-évértékelő és a polgári Magyarország

2015. február 28. 07:52

Orbán és Balog okoskodó elemzőnek nevezték azt, aki szerint a polgári Magyarország csak egy termék. G. Fodor Gábor a beszéd előtt és után is nyilatkozott.

Pénteken a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezésében tartotta szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Várbazárban, amiről az Index készített videóriportot. Felvezetőjében Balog Zoltán, az egyesület, illetve a Polgári Magyarországért Alapítvány vezetője azt mondta: „Vannak okos és okoskodó politikai elemzők, akik a polgári Magyarországot politikai terméknek, úgyszólván tévedésnek tekintik.” Beszédében Orbán is visszautalt Balog megjegyzésére: „Az elnök úr okoskodó elemzőket említ, aki szerint a polgári Magyarország csak politikai termék, és ez elbizonytalanítja politikai közösségünk híveit.”

Az Indexnek az esemény előtt és után is nyilatkozó G. Fodor Gábor nem ért egyet azzal, hogy neki szólt volna Balog, illetve Orbán megjegyzése, viszont úgy látja, többek közt az ő interjúja hatására ébredt fel a jobboldali tábor. Azt mondta, még jót is tett a politikai közösségüknek ez a vita, mert mindenki elkezdett az értékekről beszélni (később ellenben arról beszélt, nem hiszi, hogy értékrendbeli viták lennének a jobboldalon). A Századvég stratégiai elemzője megveti a gyávaságot és az árulást, és nem látja végzetes dolognak a Simicska Lajoshoz kapcsolódó érdekkonfliktust.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/82298

Ajánljuk még a témában