A Simicska-szalámi

2015. február 15. 11:57
Politológusblog
Politológusblog
A Fidesz leválasztja magáról Simicska-tényezőt, és megpróbálja leszalámizni azt. És mindezt miért most? Veszprémért és Tapolcáért. Mert a Fidesz kampányolni kezdett.

„A Fidesz leválasztja magáról Simicska-tényezőt, és megpróbálja leszalámizni azt. Talán mint első kormányzati ciklusukban saját koalíciós partnerüket, a Torgyán-vezette FKGP-t. Hiszen azt még meg is köszönték a választók, amint a közvéleménykutatások is mutatták (vagyis a szavazók nem foglalkoztak már azzal, hogy a kisgazdákat a Fidesz hozta be a kormányba). A szalámizás persze nem végletes, a finomabb szeletek átvehetők. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a kormánypárt hűséges szavazói ebben is a számukra kedves függetlenségi harcos habitust fedezik fel, nem pedig az oligarchikus kötődéseket, és díjazzák a lépést.

És mindezt miért most?

Veszprémért és Tapolcáért. Mert a Fidesz kampányolni kezdett. A választási győzelmekre most nagy szükségük van, de az értük folytatott kampány célja nem pusztán a két parlamenti hely, hanem a szavazóvesztés trendjét hivatott megfordítani. Két nagyon nyerhető körzet, a kampányhatás a győzelmi retorika nyomatásával kitart nyárig.

A választási győzelmekhez és a trendfordulathoz pedig középre is kell lépni. Erre jönnek az olyan gesztusok, mint a kormánynak a bankok felé közeledése, az ellenzékkel való minapi egyeztetés, vagy az az ígéret, hogy nem lesz több kétharmados döntés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés