Jobbik: Ne adóztassák meg a napelemeket!

2015. január 12. 10:24
A Jobbik szerint a kormány felelőtlen gazdaságpolitikai stratégiáját akarja kompenzálni a napelemekre kivetett termékdíj bevezetését. A „napsugáradó” a hazai vásárlók külföldi napelemek iránti igényét idézné elő – tette hozzá Kepli Lajos.

A Jobbik a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíj azonnali visszavonását követeli; az ellenzéki párt az adóterhet újabb szögnek tartja a magyar gazdaság és a magyar energiafüggetlenség koporsójába.

 
Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a napenergia-felhasználás megadóztatása beleillik a kormány képtelen és a magyar emberek életét ellehetetlenítő ötleteinek sorába, melyekkel az utóbbi időben a felesleges luxusberuházások és a felelőtlen gazdaságpolitika által a költségvetésben létrehozott űrt kívánják betömni.
 
Közölte, a „napsugáradó” akár több ezer forinttal is megnövelheti egy napelemcella árát. Kepli Lajos szerint a kormány a magyar vállalkozások kárára a környező országok vállalkozóit segíti, hisz ezentúl még a kevés vállalkozó szellemű vásárló is szlovák vagy osztrák cégekkel fog napelemes rendszereket telepíttetni, akik ezt alacsonyabb áfával és termékdíj nélkül tudják értékesíteni hazánkban.
 
Hangsúlyozta, a Jobbik szerint a napelemet ki kellene venni a termékdíjas termékek köréből, és áfatartalmát a lehető legkisebb, 5 százalékos mértékűre kellene csökkenteni. 

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Próbálj összefüggésekben gondolkodni, és mindjárt látod, hogyan adja el a talpad alól az országot a Fidesz.

Bevezetik a termékdíjat a napelemekre. Ezeket - nyilvánvalóan - a Magyarországon forgalomba hozott elemekre kell megfizetni.

Ha Ausztriában, vagy Szlovákiában veszel ilyet, simán behozhatod a határon, és nem kell termékdíjat fizetned. Ergo: megspóroltad a termékdíjat és az ÁFA különbözetet, másrészt osztrák, vagy szlovák céget - és az ottani államot - gazdagítod a vásárlásoddal.

Pontosan ez a helyzet a vasárnapi zárva tartással is: majd Szlovákiából érkezik a TESCO és a többi lánc autója az online rendelt termékekkel.

Mi meg egyre jobban élünk...

És ez a termékdíj szerinted egy elkülönített alapba kerül, szerinted, ami majd fedezetet nyújt a megsemmisítésre?

Itt élsz, ebben az országban?

A termékdíjak egyenesen a költségvetésbe folynak be a Fidesznek köszönhetően, már évek óta.

Nem igazán értek a témához, ezért kérdezem: a kadmium-klorid nem csak a kadmium-tellurid napelemek bevonatában használatos? Ha igen, akkor a magnézium-klorid bevonatú vagy a szilíciumalapú napelemek mentesek lesznek a termékadótól?

Hőőőha...
De ha ez ilyen komolyan szennyezi a környezetet,
akkor hogy lehet olyan felelőtlen a Fidesz-kormány,
hogy erre a 1 milliárd forintot ad?

2014.09.22.
"Újabb napelem-gyár épül hazánkban
Egyedi kormánydöntés alapján a Magyar Kormány 1 milliárd forintos támogatást nyújt az EcoSolifer Modulgyártó Kft. részére a Csornán épülő
napelem-gyár megépítéséhez.

A csornai napelem-gyár beruházását 2011-ben jelentették be, s az előkészületi munkák idén nyárra véget is értek, így 2014. június 25-én már megkezdődött a kivitelezés. A mintegy 14,7 Mrd forintból megépülő üzem 2015 második felében kezdi meg működését és a teljes beruházás 2016 év végéig befejeződik. Ennek eredményeként 160 MW éves gyártókapacitású napelemgyár létesül."

Nesze forrás:
http://www.alternativenergia.h..

Minden választáskor olyanokat ültetünk bársonyszékbe, akik aztán sorozatosan fossák a környezetükre (ránk) veszélyes törvényeiket.Ne tűrjük tovább!
Tűzzünk ki termékdíjat a fejükre, amit a pártjuk köteles azonnal befizetni a költségvetésbe! Méltányosságból levonhatnák az összegből az euthanázia és a szociális temetés költségeit!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés