Papcsák: A vagyonosodás vizsgálata gyengítené a közbizalmat

2014. november 27. 21:26
Papcsák Ferenc szerint nem tenne jót a közbizalomnak, ha vagyonosodási vizsgálat indulna a parlamenti képviselők ellen. Az országgyűlés igazságügyi bizottsága az LMP ezirányú javaslatát még csak le se szavazta, inkább minden képviselő tartózkodott.

Nem a megszokott módon döntött az országgyűlés igazságügyi bizottsága az LMP kezdeményezéséről, miszerint vessék alá vagyonosodási vizsgálatnak a képviselőket. A javaslatot nem azért nem vették napirendre, mert leszavazták, hanem azért, mert inkább minden párt képviselője tartózkodott a szavazás során.

Papcsák Ferenc a vagyonosodási vizsgálatra vonatkozó LMP-s kezdeményezésről szólva azt mondta, az alkalmas arra, hogy tovább gyengítse a közbizalmat. Hozzátette: a parlamenti pártokkal azt vitatná meg, hogy a képviselők közokiratba foglalják vagyonnyilatkozatukat, így az biztosan a valóságot tükrözné és végrehajthatóvá tenné az okiratot.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a fideszbe, hanem a vagyonosodás viusgálat turot sem ér őnmagába, hisz eddig is operált mind a két oldal ezzel, s soha semmi eredményt nem hozott, mivel őnmagában rendbe volt.

KOrábban egyszer Orbán beszélt arról, hogy akkor lenne értelme, de még ekkor sem biztos, hogy eredményes, mert akkor ki kellene terjeszteni a családtagokra is akik már nem élnek egy háztartásba stb.

Orbán azt mondta, hogy azzal tisztulna a kép, ha minden évben az adóbevalásokat is csatolnák, mert a kettő együtt objektivet képet adna évenkénti változásokról és esetleges gyarapodások valóságtartalmáról.

Ezt teljesen elvetették az akkori kormánytöbbségi képviselők, pedig lehet hogy mára már egy jó tizéves adatbázis lenne azoknál a képviselöknél akik a parlamentbe voltak, valamint a kormánytagok és a vagyonnyílatkozatra kötelezett intézményi vezetök.

Sajnos ma már szinte lehetettlen visszapörgetni a dolgokat az elévülések és a fluktációk miatt és ráadásúl nincs bázisadat ahonnan kiindúlni lehetne. Ezért diszkrimitativ lenne az, hogy épp most 2014-ben akarnának rendet vágni.

Valamilyen törvényi szabályozás lehetne mondjuk az adóbevallások és vagyonnyílatkozatok együttes leadásával, amit mondjuk 10 évig kellene örizni akkor is ha már nnem áll meg a képviselőség. A tiz év az utolsó leadott doksitól ketyegne.

Ebben az esetben a jövőre nézve a politikai elit elszámolthatósága miatt nőne a reputáció is az elkövetkező húsz évben folyamatosan.

Tetszik vagy nem tetszik, a magyarság mutyira/seftre/umbuldára szocializálódott. Hosszú történelmünk során ezt verték belénk uraink (a törökök, labancok, ruszkik - és persze színmagyar helytartóik)
Nem volt olyan korszak, mikor nem a "felül harácsolnak, alul irigykednek" mondattal lehetett volna leírni közéletünk állapotát.
De a belénk oltott sárga irigység faktorunk ellenére szinte kivétel nélkül nagymértékben toleránsak vagyunk azokkal szemben, akik fosztogatnak minket. Még a képviseleti demokráciákban sem jut eszünkbe leváltani azokat, akik többet lopnak a közösből, mint amennyi a közmegítélés szerint kijár nekik.
A szocik sem a korrupcióba, hanem a tutyimutyi kormányzásba, a nemzeti érzés figyelmen kívül hagyásába és a szociális érzéketlenségükbe buktak bele.Ezt felismerve, a Fidesz gátlástalanul elsöpört útjából minden akadályt, elfoglalt minden uralmi pozíciót és nem hajlandó egyeztetni senkivel semmiben. Mostanában már a korábbi osztozkodási alkukat is felrúgják, minden fillért a saját zsebükbe irányítanak a közpénzből és elutasítanak mindenféle elszámolást/elszámoltatást, melyek ígéretével pedig a sokadik választást nyerik. A mostani bizottsági színjáték csak hab a tortán.
Ha ebből sem vonja le a nép a végkövetkeztetést, akkor kár a témára több szót, kommentet vesztegetni. Fogadjuk el birkamódra, hogy bárki lenyírhassa gyapjunkat, és felzabálja a húsunkat.
Minden népnek olyan kormánya van, amilyent kiérdemel!

Mondja az elszámoltató biztos :D

Egy jól időzített és irányzott sorozat bezzeg megerősítené a "közbizalmat" és visszaadná a nép reményét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés