Orbán meglátogatta otthonában Berlusconit

2014. október 9. 10:25
A magyar miniszterelnök és az egykori olasz kormányfő gazdasági és politikai kérdésekről beszélgetett Berlusconi villájában.

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfővel találkozott szerdán Orbán Viktor magyar miniszterelnök, az olasz politikusnak a Milánóhoz közeli Arcoréban levő otthonában – jelentették az olasz hírügynökségek.

A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) párt elnöke és a Fidesz elnöke találkozóján az aktuális politikai és gazdasági kérdések, az európai országokat is sújtó válság, valamint nemzetközi konfliktushelyzetek szerepeltek napirenden. Silvio Berlusconi és Orbán Viktor az új Európai Bizottság összetételéről is véleményt cserélt egymással – értesültek az olasz hírügynökségek a FI-től. 

Orbán Viktor a Európai Unió állam- és kormányfőinek az európai foglalkoztatásról Milánóban rendezett csúcstalálkozója után ment Arcoréba, ahol Silvio Berlusconival a San Martino villában találkozott. 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. Lehet komolytalan-bulvár szinten reagálni : a saját-egyéni idétlenség keretében elhelyezni az Orbán-Berlusconi találkozást .
2. Orbán - például - meglátogatta Helmut Kohl nyugalmazott kancellárt is . Vagyis , az ilyen , nem aktív politikusok felkeresése egy szép , emberi gesztus , tisztelgés az életművük előtt .
3. Berlusconinak ugyan voltak botrányai , de kétségtelenül a 20-21. századi olasz közélet egyik meghatározó alakja .

1.Rendületlenül bízom a megtérés lehetőségében : a jobb lator például a halála előtti utolsó pillanatban tért jobb belátásra .
2. Megtörtént eset : valaki a Don-kanyar poklában átkozta az Istent . Egy társa rászólt ne káromold Őt . Ez a rendreutasított ember negyven évvel később , 1985-ben jött kibékülni az Istennel , mert "igaza volt a bajtársamnak" !
3. Vetni kell , s talán más az , aki arat ...
4. Igazad van : létezik eltompultság . Viszont a legvégső meghatározottságunk mégis a nyitottság a teljesség felé .

Igazad van : az emberi figyelmességet , a finom-elegáns gesztust nem szabad/na/ egy vulgáris komment módján lereagálni .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés