Cserbenhagyás

2014. szeptember 30. 07:44

A baloldali pártok cserbenhagyták a budapestieket.

2014. szeptember 30. 07:44
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Kétségbeejtő. Ezzel az egyetlen szóval lehet jellemezni a demokratikus baloldal helyzetét a tegnapi bejelentések után. Nem az a baj, hogy Falus Ferencet visszaléptették. Nem az a baj, hogy Bokros Lajos támogatására hívták fel szavazóikat. Nem az a baj, hogy megpróbálják azt a jelöltet »futtatni«, akinek a legtöbb esélye van Tarlós István ellen. Hanem ez az egész a baj. A kapkodás. A koncepciótlanság. A zűrzavar. Az, hogy a visszalépés lényegében hatalmas ugrást jelent - visszafelé.


A három együttműködő párt szépen közösen magára hagyta szavazóit. Igaza van Gyurcsány Ferencnek, aki arra hivatkozott, továbbra is egy demokratát támogatnak. Bokros Lajos kétségkívül demokrata, aki magát konzervatív liberálisként határozza meg. Igaza van Falus Ferencnek is, hogy szélesebb koalícióval lehet csak esély az Orbán-hatalom egyeduralmának megtörésére. Csak ezt a koalíciót nem alig két héttel a választás előtt kellett volna kitalálni. És nem úgy, hogy a lényegében nem létező liberális párt - élén Fodor Gáborral - azért még elindítja saját jelöltjét.

A baloldali pártok cserbenhagyták a budapestieket. Azokat, akik a parlamenti választáson szavazataikkal jelezték, hogy igenis változást akarnak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. szeptember 30. 13:05
Már kit is hagytak cserben? Azokat az embereket, akiknek teljesen mindegy, trágya, vagy arany van-e egy gömbben, csak piros legyen a színe és Feri füle ragyogjon a tetején? Na, ne tessék már viccelni! Kik is a cserbenhagyók? Az egymást szétszaggató, reggeltől estig hazudozó "ikonok" ?? Az egyik bagázs megérdemli a másikat, ennyit erről.
Rockpapa
2014. szeptember 30. 11:40
Ezt a visszalépősdit játszák,minden választáson 24 éve.Szerencsétlen baloldaliak, liberálisok,állandóan figyelniük kel hogy most kire is...???
Oldgóbé
2014. szeptember 30. 10:29
Kétségbeejtő? Miért? Talán nektek a Népszavás bértollnokoknak és egy szűk rétegnek, az lehet. Ez egy természetes és törvényszerű mozzanata a "baloldaliság" degenerációjának. Ez van.
C.Dömötör
2014. szeptember 30. 10:27
Ez az első Sebes írás amivel egyet lehet érteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik