Nyílt megfélemlítések

Magyarországot kritizálta Barack Obama

2014. szeptember 24. 01:17

Magyarországot is felsorolta Barack Obama amerikai elnök többek között Oroszország, Kína és Egyiptom mellett, mint egy olyan országot, ahol megnehezítik a civil társadalom működését. Obama a Clinton Global Initiative rendezvényén arról beszélt: mostantól az amerikai kormány küldetése a civil szervezetek felkarolása és védelme.

Barack Obama amerikai elnök kedden a Clinton Global Initiative rendezvényén tartott beszédében a világ körüli civil szervezetek és a Clinton-házaspárhoz köthető kezdeményezések munkáját méltatta. Beszéde vége felé tért ki azokra az országokra, ahol megnehezült a civil szervezetek tevékenysége. Obama szerint Oroszországtól Kínáig és Venezueláig megfigyelhetők a civil szervezetek elleni fáradhatatlan támadások. Obama kiemelte Azerbajdzsánt, ahol szerinte a törvények egyre nehezítik a nem kormányzati szervezetek működését.

Az amerikai elnök kiemelte hazánkat is: „Magyarországtól Egyiptomig vég nélküli szabályozások és nyílt megfélemlítések érik egyre inkább a civil társadalmat. És a világ körül olyan bátor férfiakat és nőket zaklatnak, támadnak, sőt gyilkolnak meg, akik hallatni merik a hangjukat” – fogalmazott az amerikai elnök.

Barack Obama szerint a civil társadalom elleni fokozódó támadások a demokrácia eszméjét ássák alá, így szerinte egy demokráciát védő még erősebb kampányra van szükség. Obama kijelentette: mostantól az amerikai kormányzat küldetése a civil társadalmi csoportok felkarolása és védelme.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/74957