Nyílt megfélemlítések

Magyarországot kritizálta Barack Obama

2014. szeptember 24. 1:17
Magyarországot is felsorolta Barack Obama amerikai elnök többek között Oroszország, Kína és Egyiptom mellett, mint egy olyan országot, ahol megnehezítik a civil társadalom működését. Obama a Clinton Global Initiative rendezvényén arról beszélt: mostantól az amerikai kormány küldetése a civil szervezetek felkarolása és védelme.

Barack Obama amerikai elnök kedden a Clinton Global Initiative rendezvényén tartott beszédében a világ körüli civil szervezetek és a Clinton-házaspárhoz köthető kezdeményezések munkáját méltatta. Beszéde vége felé tért ki azokra az országokra, ahol megnehezült a civil szervezetek tevékenysége. Obama szerint Oroszországtól Kínáig és Venezueláig megfigyelhetők a civil szervezetek elleni fáradhatatlan támadások. Obama kiemelte Azerbajdzsánt, ahol szerinte a törvények egyre nehezítik a nem kormányzati szervezetek működését.

Az amerikai elnök kiemelte hazánkat is: „Magyarországtól Egyiptomig vég nélküli szabályozások és nyílt megfélemlítések érik egyre inkább a civil társadalmat. És a világ körül olyan bátor férfiakat és nőket zaklatnak, támadnak, sőt gyilkolnak meg, akik hallatni merik a hangjukat” – fogalmazott az amerikai elnök.

Barack Obama szerint a civil társadalom elleni fokozódó támadások a demokrácia eszméjét ássák alá, így szerinte egy demokráciát védő még erősebb kampányra van szükség. Obama kijelentette: mostantól az amerikai kormányzat küldetése a civil társadalmi csoportok felkarolása és védelme.

Összesen 250 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kis ország vagyunk. Az még hagyján, hogy az amerikai elnök nem veszi a fáradságot, hogy alaposabban tájékozódjon helyzetünkről, de attól tartok, hogy fontosabb dolgokban sem lát tovább az orránál.

Jó, jó. De nem lehetne egy kicsit higgadtabban?

De a segédtisztjénél, sajna, mindig ott van egy táska, amiben a 'gombot' ő nyomhatja meg.

A tényleges kilövő személyzetnek csak az a dolga olyankor, hogy megállapítsa, valóban ő az.

1960-as választási vereségét követően Nixon meglátogatta Magyarországot (legalább személyesen akart minket is látni). A Vásárcsarnokban egy kofa (az legalább akkor ki merte nyitni a száját) azt mondta neki, jöjjön ide, itt biztosan megválasztanák. Obama nem kapna ilyen ajánlatot.

1. Obama felületes : nyilvánvalóan nem ismeri a magyar helyzet részletes konkrétumait / rengeteg fontosabb információval kell törődnie , mint a magyar belpolitika egyik részletkérdése / . .
2. Baloldali , tehát eleve ellenszenvvel figyel egy jobboldali kormányt .
3. "A" civilszervezetek szinte szakramentális szemlélete elfeledteti vele , hogy mindenkinek be kell tartania a törvényt ...

Válaszok:
Senye Péter | 2014. szeptember 24. 7:29

Az idegengyűlölet ebben az esetben a Fehér Házból sugárzott.

Meg aztán az a helyzet, hogy az ellenzéki pártok némelyikének politikai alkalmatlansága miatt ún. civil szervezetek veszik át szerepüket.

Úgy látom, hogy Obamának sikerült ébren tartania, illetve korán ébresztenie a hozzászólókat.

A magyarok, mint minden egészséges nép az idegen beavatkozást természetszerűen elutasító módon reagáltak egy idegen ország vezetőjének nemzeti szuverenitást sértő bírálatára.

A nem magyarok, az idegen segget hol Moszkvában, hol Washingtonban megtaláló gyökértelenek pedig nagy lelkesedéssel fogadták no nem a hazájuk, csak azon ország elleni támadást, amelyben éppen élnek.

Tegnap írtam arról, hogy Ukrajna után mi következünk, hogy a baráti USA milyen aljas eszközökkel - Norvég Alap, Euro News, Abcúg -akarja megdönteni Magyarország törvényes kormányát. Már a látszatra sem adnak, bizonyítva vegytiszta agresszív militalizmusukat, gyarmati politikájukat.

Az világos, hogy Obama a hazai "liberális" - azt meg mindenki be tudja helyettesíteni - szarkeverők, árulók amerikai barátainak, pénzelőinek kottájából beszél. Persze nem is tehet mást, nem Obama irányítja az USA-t.

Azért szégyenteljes, hogy ezek az itt élő ballib figurák mennyire mélyre tudnak süllyedni a hazaárulásban, a magyargyűlöletben. Még alig fogadtuk be őket, s itt tartunk. Szent István ha ma élne, átírná az Intelmeit, mármint az idegenek befogadására vonatkozó részét.

A társadalom valós problémáira választ adni, a hatalomba tisztességes választásokon visszatérni képtelen, külföldi pénzen felforgató tevékenységet végző ballib csak idegen erőket tud országunkra uszítani.

Obama ezzel remélhetőleg zárja a magyarok sorait, mindenki menjen el választani, s végleg söpörjük ki az idegen árulókat.

Most jut eszembe, hogy kormányunk minden eszközzel meg akarja akadályozni egy amerikai, nem kifejezetten PC civil szervezet orosz elvbarátaikkal Bp-n tartandó konferenciáját. Csak nem az ő védelmükben emelt szót Obama?

Sok mindent lehet csinálni a világon. Demokráciát nem. Az vagy van, vagy nincs. És, ha van, az olyan amilyen. Van, ahol napról-napra 'tündököl'. Van, ahol időnként megszavazzuk, hogy mehet-e úgy tovább.

Van egy, a jezsuitáknak tulajdonított mondás: "Enyhén a szavakban, határozottan a tettekben".

Varga Mihály a minap arról beszélt egy konferencián, hogy Kína lassul,s hogy Amerika húzza a világgazdaságot.

Nincsen gond Elnök Úr,a Fidesz ez év végére újra "Free Tibet !" táblákkal fog rohangálni le-föl; és egyébként is, bejelentették a kisebb állam neolib programját,szóval, ne idegeskedjen Elnök Úr,minden rendben a magyar kormánnyal.

Válaszok:
ÁrPi | 2014. szeptember 24. 10:06

Igen,én is azt hiszem,hogy Németh Zsolt bőven megérdemelte volna a külügyminiszteri posztot. Ha van a Fideszben erre alkalmas ember,akkor az ő.
(Persze vele nagy baj van: euroatlantista.)

Ez pártpolitika, a republikánusoknak időnként más a véleménye.

'...USA sereggel'? - talán csak dronokkal, féltik azért saját tyúkszaros életüket.

Az USA-ban regisztráltatni lehet/kell ilyen szervezetet valamely külföldi állam lobbistájaként. (Tiszta sor.)

Valahogy, akár elképzeltük, akár nem, tatárral, törökkel, Habsburgokkal meg oroszokkal szemben.

"Egy szövetségi rendszerhez tartozunk, de Mo. úgy viselkedik, mint egy kívülálló." - Afganisztánba nem 'kivülállni' mentek magyar katonák (de minek?).

De sok aljas ember van a fehérek közt. Egy négert használnak fel fenyegetésre.

Ön valójában nem is medve, csak egy nyuszi...

nem kell Obamával politikailag egyetérteni, de hogy mihez ért? A Columbia University-n és a Harvard Law Schoolban végzett jogászként, a Harvard jogi szakfolyóiratának elnöke volt, majd az alkotmányjog professzora lett a chicagói egyetemen, mielőtt beszállt volna a nagypolitikába. és te mihez értesz?

"és egyébként is, bejelentették a kisebb állam neolib programját,szóval, ne idegeskedjen Obama Elnök Úr,minden rendben a magyar kormánnyal."

Így igaz, főleg ha a Varga Mihály közvetlen főnökének hintapolitikájában is ez most a biciklikormányzati irányvonal

Obamát nem kérdezte senki, miért lenne kötelező nálunk az ő szájízük szerint menni a dolgoknak?

Nemrégen a Kossuth rádióban Gyurcsány egyik embere a ki tudja, honnét gerjesztett arab tavasz egyiptomi tüntetéseivel példálódzott, együtt tüntető egyetemi tanár és írástudatlan paraszt beszélgetéséről regélve.

Arról nem beszélt, hogy mi van ma Egyiptomban, ahol pofán csapták a radikálisokat, ahol már senki nem beszél ezekről a tüntetésekről. Ezzel szemben Líbiában, Szíriában teljes a káosz.

igen, elismerték. de mégis milyen törvényt sértettek meg ezzel?
egy darab bíróság nem ítélte el őket.

"" Mégis, ha Merkel is elengedi a kezünket, mi a fasz lesz? ""

Miért, fogja a kezünket Merkel óvónéni?
Miért fogja a kezünket Merkel óvónéni?

Mikor pedig (nem te medvekoma, hanem) a világos erők magyarországi ellenzéki koaliciója szerint mi nem óvodás kisgyerekek vagyunk hanem gonoSS (bocs fideSS) felnőttemberek által vezetett népség.

Márpedig az a helyzet, hogy ha Merkel "elengedi a kezünket" akkor az az Ojrópai csoda-asszony is meggyengül a maga makrogazdasági mértékében (egyébként egyéb geostratégiai tényezők miatt is már-már stagnációba súllyedőben van,nemde) ,

nem lehet ugyanis abban a hitben élnie az európai magyar embernek hogy a németek csak jóságosan " fogják a magyarok kezét".

Számít valamit? Valakik felkavarták a szart, és egyedül az egyiptomi katonák tudtak rendet tenni az országukban.

Te lennél a Török Szultán, eredetibben leírva a Dörögg Zultán?

"... ha Merkel is elengedi a kezünket" - tőle ne várjunk semmit. Ha másért nem mert nem akarja egy kancellár elődjét (és vezért) követni. Meg aztán úgy tűnik, hogy csak a bajor vagy félig bajor német politikusokban (Strauss, Kohl) volt némi rokonszenv irántunk.

Nem igazán értem, hová akarsz kilyukadni?

Nem tudom, talán Amerika is üldözné-e azt a civil szervezetet amelyet külföldről pénzelnek és olyan papíron zártkörű klubbot tartanak fenn amely valójában kocsma és csak azért klub, hogy mentesüljön az adóktól?

pl.

Minden szövetségen belül van mozgástér, és ezt minden ország kihasználja. Ezért van például több száz kötelezettség szegési eljárás az EU országokkal szemben, ezért védi mindenki a termőföldjét a javak szabad áramlásából való kivonás érdekében. Erről még annyit, hogy jól példázza az álszent megoldásokat, mert nem mondják ki, hogy a termőföld kivétel.

Nagyon kevés ügyben kellett visszakozni Brüsszellel szemben, és ez így jó. Nem kell azonos sínem futni még akkor sem, ha egy irányba megyünk. Pláne akkor, ha még az irány sem élvez egységes támogatást.

Ne játssz velem tanítóbácsi módjára vizsgáztatást. Ha nincs mondanivalód ne válaszolj onnét a magas lóról.

Ennyit erről, szia!

Nem érdekel a fölényeskedésed. Itt vélemények vannak, nem találós kérdések.

"ha merkel kezét fogod, akkor obamáét fogod, barátom."

Egyrészt ez részleteiben és egészében sem helytálló vélekedés,

De én ugyebár kérdeztem a jóságos óvó kéz hipotéziséről, bahhátom! ((medve nick-hez szólva))

Nem lehet egészségesen abban a fals hitben élnie az európai magyar embernek hogy a németek valami jóságosan " fogják a magyarok kezét". (Merkel a kezünket)

Lehet a majdnem egyoldalú egymásrautaltságunk egy megfellebbezhetetlen kikezdhetetlen geopolitikai alapvetés DE nem kéne szerintem a jajmiafaszlesz elmeroggyant állapotába zuhanni egy abszurd és hamis dilemmmától (polémiától)
hogy tudniillik mi lesz ha "Merkel" elengedi a kezünket.

medve nick írta:
"" Mégis, ha Merkel is elengedi a kezünket, mi a fasz lesz? ""

( gy.k. nem következik ilyesmi )

Hagyjuk az öntudatra ébredő népek meséjét. Ezt már a kommunistáknak sem hittem el.

Amúgy pedig éppen Tunéziában volt a legkisebb felfordulás, akkor, amikor Líbiában francia repülőgépek segítettek a lázadók kezére adni az addig rendet tartó Kadhafit. És akár Szaddám megölése után Irakban, Líbiában is egyfolytában káosz van.

Az araboknál csak a diktátorok, vagy a katonák tudnak rendet tartani. Miért kell nekünk ebbe beleszólni? Tudom, az olaj miatt, de azt észre kéne venni, hogy a nyugati demokrácia erőszakos terjesztése itt nem megy. Legfeljebb létre hozza az Iszlám Államot, ami már az arab diktátoroknak is sok.

Ennyi eredménnyel jár a nyugat állandó beleszólása, és most ez folyik Ukrajnában is. Akár a szovjet időkben, a nyugat akkor is felszabadít, ha beledöglesz.

Merkel csitította is a szocdem kancellárjelöltet a német választási kampányvita műsorban hogy t.i. nem kell mindjárt tankhadosztályokat ööö izé lovasezredeket küldeni Ungarn-ba :-)
(Hogy jött volna ez nálunk ki 44.március19. évfordulóján :-D )

te buta hát egy ilyen fogadással csak a bukméker járna jól :-D

Akár azt is, abban a tekintetben, hogy kik is indították igazából. Mert bár miénk a dicsőség, az elismerés, nem mi profitáltunk belőle, nekünk csak a kivégzések maradtak. A soha meg nem fizetett erkölcsi győzelem, akár 89-ben a németek kiengedésénél.

1956-ban én saját magam hallottam a Szabad Európát, az Amerika Hangját, ahogyan buzdították, hitegették a felkelőket, elmagyarázva, hogyan kell puszta kézzel tankok ellen harcolni, amikor világos volt, hogy egy lépést nem tesznek értünk, és itt vérfürdőt fognak rendezni az oroszok.

Nem kicsinyítem 56-ot, bátor tett volt egy ilyen kis országtól, csak a nyugat viselkedését ecsetelem, amikor a mi farkunkkal verték a csalánt, ahogyan tették azt az arabokkal, az arab tavasz idején.

"Tehát akkor a norvégok buktatták meg a gyurcsáynbajnai kormányokat is?"

???
Buta álkérdésed ez, de
le kell írni számodra:

A Bajnai kormány hatalma parlamenti választások eredménye nyomán ért véget.

Ez olyasféle valóságmagvakkal szórt datálása az "arab tavasz"-nak mintha mondjuk az akut izraeli-palesztin konfliktus valamelyik fellángolását valamelyik gyilkossággal próbálnánk csuda tudálékosan datálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés