Önkormányzati igazodj

2014. szeptember 16. 07:33

Nem kell felülni a kormányzati riogatásnak. Nekünk, választóknak az a legfontosabb, hogy a falunk, városunk rendben legyen, fejlődjön és egyszerűen legyen jó ott élni.

2014. szeptember 16. 07:33
Lamperth Mónika
Népszava

„Pedig az önkormányzatiság lényege a helyi szükségletek kielégítése. Az önkormányzatok intézik a helyi közügyeket, gyakorolják a helyi közhatalmat, márpedig ez csak úgy lehetséges, ha nem a kormányzati hatalomhoz való igazodás a fő szempont, hanem a helyben élő emberek igényei. Az önkormányzást csak úgy lehet jól csinálni, a közszolgáltatásokat jól megszervezni, a helyi közügyeket jól intézni, a polgárok közmegelégedését kivívni, ha az önkormányzatok, a polgármesterek azt figyelik, mire van szüksége a lakosságnak és az ő elvárásának próbálnak meg a lehető legjobban megfelelni. Az a polgármester, aki csak fölfelé fülel, nem veszi észre a kátyút az úton, a kivilágítatlan utcát, a javításra szoruló játszóteret vagy az ízetlen ételt az óvodában. Pedig ez a legfontosabb dolga, a helyi közszolgáltatások magas színvonalú megszervezése.


Nem kell felülni a kormányzati riogatásnak. Nekünk, választóknak az a legfontosabb, hogy a falunk, városunk rendben legyen, fejlődjön és egyszerűen legyen jó ott élni. Ez pedig nagyban azon múlik, hogy lesz-e olyan felelős vezetője, testülete a településnek, aki elsősorban miránk figyel.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2014. szeptember 16. 17:41
Megint politizálsz? Nemsikerült a férfierő kapszula kereskedésed?Becsaptak,te vöröstehén.
kurbitalis
2014. szeptember 16. 13:16
Jééé! Ájem Mónika még porondon van? :-))))) Hogy is volt, amikor a Fidesz narancssárgára festette az ország térképét, s ugyanakkor Gyurcsányék csalással győztek?! "Nem kell félni! Nálunk van a pénz!" És nem is kaptak, csak a csókos önkormányzatok, párhuzamosan bővítették az önkormányzatok feladatköreit, eladósították őket, eladatták velük a vagyonuk jó részét, hogy fenn tudjanak maradni. Ájem Mónika! Pofa alapállás!
SwordFish
2014. szeptember 16. 12:40
"Nekünk, választóknak " Most már ti vagytok a nép, mi? 2010-ig ez nem volt olyan fontos valahogy.
Alarik
2014. szeptember 16. 12:31
Mónika, neked is lejárt a szavatosságod, és nincs az az ajzószer, ami ezt visszahozza. Ostoba nőszemély. Ahhoz pedig külön gratulálok, hogy továbbra sem bírtok szabadulni a berögzült tempóitoktól. Lám, te sem. Megújulás mindhalálig :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik