Elvitték a rendőrök az Ökotárs vezetőjét

2014. szeptember 8. 18:32

Elvitték a rendőrök az Ökotárs Alapítvány vezetőjét, Móra Veronikát – írja az Index. A portál szerint egyébként a rendőrség az alapítvány több munkatársához és könyvelőjéhez is kiszállt.

Az Index szerint délután hatkor elvitték a rendőrök Móra Veronikát, az Ökotárs Alapítvány vezetőjét. Úgy tudják, az alapítvány vezetőjét lakására kísérték, hogy elhozhassa laptopját.

A portál arról is ír, hogy az alapítvány dolgozóinál is tartott házkutatást a rendőrség, valamint az alapítvány könyvelőjéhez is kiszálltak.

Mint írják, a totális letámadás hangulatáról sokat elmond, hogy az Ökotárs vezetője, Móra Veronika úgy értesült hétfőn reggel a nyomozók érkezéséről, hogy egy telefonos rádióinterjú közben egyszer csak megszakadt a vonal, majd a nyomozók jelentkeztek be rajta, hogy értesítsék a megindított razziáról.

Korábban az Index azt írta, hogy őrizetbe vették Móra Veronikát, de ezt azóta javították.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárás keretében hétfőn házkutatást tart az Ökotárs Alapítvány budapesti Irodájában – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére. Az eljárást ismeretlen tettes ellen indult.

A kommunikációs szolgálat este a police.hu-n azt közölte: több helyszínen hajtottak végre házkutatást, amelyek során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai iratokat, számítástechnikai adatokat foglaltak le. A nyomozásba igazságügyi szakértőt is bevonnak – tették hozzá.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/74204