Tisztelettel

2014. augusztus 25. 07:35

Magyarország uralkodó elitjének egészen különleges elképzelései vannak a nemzetközi együttműködésről.

2014. augusztus 25. 07:35
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Miután Orbán Viktornak tusványosi beszédével sikerült a magyar vezetésre haragítania a fél világot, nyilván parancsot adott legjobb embereinek, hogy beszéljenek a tisztelet fontosságáról. (...)

Mármost a kérdés mindössze annyi, hogy egy NATO- és Unió-tag európai ország felelős politikusainak miért kell állandóan evidens dolgokat emlegetniük? Amelyek nyilvánvalóak a szövetségi rendszerekben, nem különben az államok kétoldalú kapcsolataiban. A magyarázat egyetlen szóban: unortodoxia. Áder János és Kövér László, de hozzájuk hasonlóan Navracsics Tibor és Szijjártó Péter feladatai közé azért tartozik a nagyfokú - és kölcsönös tisztelet - hangsúlyozása, mert Magyarország uralkodó elitjének egészen különleges elképzelései vannak a nemzetközi együttműködésről. Akárcsak - tehetjük hozzá - a hazai használatú politikáról. Itt is, ott is annak kell történnie, amit a kedves vezető jónak lát és irányvonalnak szab.

Külkapcsolatilag ez úgy néz ki, hogy tessék bennünket tisztelni - és akkor tőlünk is megkapják ugyanezt -, még akkor is, ha mi szabadságharcot folytatunk. Brüsszel ellen is, a nemzetközi pénzvilág ellen is, miközben jogunkban áll, hogy kritizáljuk az Egyesült Államokat vagy mindazokat, akiket akarunk. És ha ezt elfogadják tőlünk, akkor - de csakis akkor - hajlandók vagyunk együttműködni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. augusztus 25. 21:52
A "béketáborban" nem volt kipofázás. Igazodni kellett. Azt a fegyelmet hiányolja Sebes.
Brigadéros
2014. augusztus 25. 17:41
Ez valami archív anyag, vagy van még Népszava?!? :)
marós
2014. augusztus 25. 16:09
A népszara még létezik?
leech
2014. augusztus 25. 15:17
ránk ? Jájáj mi lesz most ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik