Értelmiség

Hvg.hu: Megint Bitó lakásán dönthettek a balos összefogásról

2014. augusztus 5. 17:40

Sokáig huzakodott az Együtt-PM, a DK és az MSZP a közös főpolgármester-jelölt személyén, végül Falus Ferenc tűnik befutónak. A hvg.hu információi szerint megint a Bitó László író lakásán összejáró fővárosi értelmiségiek ajánlottak jelöltet a civakodó baloldali pártoknak.

A hvg.hu értesülései szerint ismét Bitó László író lakásán dőlt el a baloldal választási vitájának sorsa. A főpolgármester személyét illetően korábban hetekig döntésképtelen MSZP, DK és Együtt-PM úgy tűnik, hétfőre talált közös jelöltet a korábbi tiszti főorvos, valamint Haza és Haladás-alapító Falus Ferenc személyében.

A lap információi szerint a „Bitó László író lakásán rendszeresen találkozó a fővárosi liberális értelmiségiek vasárnap hívtak fel MSZP-s politikusokat, hogy elfogadható lenne-e számukra Falus Ferenc jelölése”. Az Együtt egyik vezetője azt mondta a hvg.hu-nak, hogy Falus jelöléséhez semmi közük nem volt a fent nevezett értelmiségieknek, hiszen már hónapokkal ezelőtt II. kerületi polgármesterjelöltnek szánta őt az Együtt-PM. A lap információi szerint elképzelhető, hogy az MSZP visszautasítja Falus közös jelölését.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/72802

Ajánljuk még a témában