Pride: újabb eljárásokat indított a rendőrség

2014. július 8. 8:00
A kamionra felmászó ellentüntető ellen fellépő három biztonsági őr, illetve a Hősök terénél a kordont áttörő több ellentüntető ellen is eljárást indított a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csoportosan elkövetett garázdaság miatt eljárást indított az ellen a három biztonsági őr ellen, aki a szombati Budapest Pride felvonuláson, az Oktogonnál eltávolított egy kamionra felmászó ellentüntetőt a jármű tetejéről – közölte a főkapitányság a rendőrség honlapján hétfőn. A tájékoztatás szerint a rendőrség azonosította és elfogta a három férfit, és őrizetbe is vették őket. Hozzátették: azt a férfit, aki felmászott a kamionra, még a helyszínről előállították, ugyancsak őrizetbe vették, és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene. A rendőrség kezdeményezte férfi bíróság elé állítását.

A BRFK rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indított az ellen az ellentüntető ellen is, aki Hősök terénél felállított kordont átugrotta és szitkozódott. A férfit a helyszínről szintén előállították. További három ellentüntetőt azonosítottak azok közül, akik áttörték a felvonulás biztonsága érdekében felállított kordont a Hősök terénél, és berohantak az elzárt területre. El is fogták őket, és csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük. Mindhármukat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra – közölte a rendőrség.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.Jogos az eljárás , mert az indulatok ellenére meg kell tartatni a minimális rend iránti fegyelmet . A káosz , az anarchia , az erőszak senkinek nem érdeke , ott mindenki csak vesztes lehet .
2. Az érzelem maszek és vak , az értelem nyitott és közös . Ezért mindig eme utóbbira kell alapozni .

1.Ami nyugaton elfogadott , az nem feltétlenül norma Magyarországon .
2. Nyugaton sem fogadja el mindenki .
3. Szociológiai többséggel nem lehet erkölcsi követelményeket igazolni , vagy cáfolno . Pl. Ha a többség hazudik , az attól még bűn .

1. Akkor írta volna oda , hogy neki van címezve .
2. Miért ilyen ordenáré eszközzel harcol a maga / vélt / igazáért ?

Akkor egyetértünk ! Elnézést a félreértésért .

1. A lopás az valóban mindig lopás , nincs pártszínezete .
2. Itt a szociológiai-kriminológiai vizsgálat a döntő : nem jártam utána , ki lop intenzívebben , s azt sem tudom , hogy egyenlő mennyiségben lopott-e a két párt ?
3. Ha van megbízható , elfogultságmentes , korrekt vizsgálódási módszerrel létrehozott adatforrása , érdekel .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában