Több Németh Szilárdot szeretne Vona Gábor

2014. május 21. 14:20

A Jobbik elnöke szerint a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnökéne minden megszólalása segíti a Jobbikot. Vona Gábor arról is beszélt, hogy azt szeretnék: hozzák nyilvánosságra a Kovács Béla elleni bizonyítékokat, és oldják fel az üggyel kapcsolatos titkosításokat.

Arra kérte az illetékes hatóságokat a Jobbik elnöke, hogy ha minden kétséget kizáró bizonyítékuk van arra, hogy Kovács Béla törvénytelenséget követett el, akkor hozzák nyilvánosságra. Vona Gábor szerdai, más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre kijelentette: semmi értelme a „sajtócsepegtetéseknek”, ilyen bemondásokra alapozva nem fog megváltozni a véleményük a kémkedéssel összefüggésbe hozott EP-képviselőjükről. Felvetette: ha a vádak igazak lennének, akkor ő és a pártja is áldozat, de nekik szóló konkrét titkosszolgálati információk helyett csak a sajtóban vannak félinformációk és sugalmazások, amelyekre nem tudnak felelős döntést hozni az ügyben.

A pártelnök bírálta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság fideszes és KDNP-s többsége elutasította, hogy az ő és Kovács Béla hétfői meghallgatása nyilvános legyen. A kormánypárti tagok szavazataiknak köszönhető, hogy „mindannyian a ködben bokszolunk” – jegyezte meg, hozzátéve: a titkosítások feloldását is szorgalmazzák. Egyúttal azt javasolta a Fidesz kommunikációs stábjának, hogy ne csak napi egyszer szerepeltessék Németh Szilárdot, a bizottság fideszes alelnökét, mert szavai szerint minden megszólalása segíti a Jobbik kampányát.

Vona Gábor szólt arról is: meggyőződése, hogy külföldi – amerikai – nyomásra próbálják a Jobbik erősödését megtörni. Elmondása szerint a parlamenti választások után már kapott jelzést egy Fidesz-közeli sajtótermék munkatársától, hogy Kovács Béla ellen támadást indít a Fidesz. Utalt arra, hogy egy lett EP-képviselőt is kémkedés gyanújába kevertek, a közös pont pedig annyi, hogy ő is kint volt a krími népszavazáson, akárcsak Kovács Béla. Álláspontja szerint az amerikai-orosz konfliktus szele lengte be az érintetteket, a Jobbik pedig belekerült a közepébe, mint „Pilátus a krédóba”. A pártelnök beszélt arról is, hogy képviselőjük anginás roham diagnózisával fekszik kórházban.

Az ellenzéki politikust kérdezték arról is, hogy a Népszabadság aznapi cikke szerint Orbán Viktor kormányfő 2018-tól egy megerősített államfői tisztséget töltene be. Vona Gábor azt felelte: nem elutasítóak a prezidenciális rendszerrel szemben, érdemes lenne lefolytatni róla egy vitát, működhet Magyarországon jól egy elnöki rendszer is.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/69431

Ajánljuk még a témában