Kémügy

Magyar Nemzet: Volt KGB-ügynököt informált Kovács Béla

2014. május 21. 08:29

A KGB egykori, most is aktívan tevékenykedő ügynökével osztott meg információkat a jobbikos Kovács Béla – írja névtelen forrásokra hivatkozva az MNO. A lap szerint a magyar szolgálatok az orosz férfi után nyomoztak, mikor Kovács is a látókörükbe került.

Az MNO információi szerint Kovács Béla jobbikos EP-képviselő egy jelenleg is aktív, egykor KGB-nek dolgozó ügynökkel kapcsolatos nyomozás során került a magyar szolgálatok látókörébe. A lap szerint külföldi jelzést kaptak a magyar titkosszolgálatok az orosz férfiról, ezért nyomoztak utána, ekkor derült ki, hogy Kovács Béla is rendszeresen találkozik konspirált körülmények között a ma is aktív ügynökkel. Az MNO szerint Kovács több taxit és tömegközlekedési eszközt váltogatva jutott el a találkozók helyszínére.

A jobbikos Kovács Béla elleni nyomozásról szintén az állambiztonsági szempontból is titkos információkat rendkívül jól ismerő MNO adott hírt múlt csütörtökön. A lap szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést. A nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén mind Kovácsot, mind Vonát meghallgatták, és a fideszes alelnök, Németh Szilárd szerint képekkel és hangfelvételekkel támasztották alá a vádakat. A bizottság többi tagja, így például az LMP-s Szél Bernadett is elismerte, hogy nem összeesküvés-elmélet az ügy. Kovács tegnap mellkasi fájdalmakkal kórházba került.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/69402

Ajánljuk még a témában