A belgák és a franciák is rajta voltak?

Index: Külföldi titkosszolgálatok is figyelték Kovácsot

2014. május 20. 10:31

A magyarok mellett belga, francia és lengyel kémelhárítók is dolgoztak Kovács Béla lebuktatásán – értesült az Index.

Az Index értesülései szerint a belga, a francia és a lengyel kémelhárítás is rajta volt Kovács Bélán. A Jobbik álláspontja egyébként az, hogy külföldről megrendelt rágalomhadjáratról van szó.

Az Index úgy tudja, a Fidesz felsővezetésében nem volt abban egyetértés, hogy ezt az ügyet most kell megszellőztetni – nem elsősorban politikai, hanem szakmai okokból. Ebből a szemszögből a sajtóban való lebuktatás is megkérdőjelezhető. Az ATV-ben Vona Gábor is arról beszélt: korábban kapott olyan jelzést, hogy „Kovács Béla fejét fogják követelni a kormánypárti politikusok”.

A portál szerint a nemzetbiztonsági bizottság ülésén arról is szó volt, hogy hol van a határ a kémkedés és a lobbitevékenység között. Az Index korábban hírszerzésben dolgozó forrására hivatkozva azt írja: megállhat a kémvád akkor is, ha valaki egy ellenérdekelt ország megbízásából alakít szervezeteket, szervez eseményeket más ország titkosszolgálatának utasítására, részben konspiráltan.

Kovács Béla egyébként két, az oroszoknak fontos területen is nagyon aktív: az energetika és az európai szélsőjobboldali szervezetek támogatása terén – emlékeztet a portál.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/69362

Ajánljuk még a témában