Kémügy

Molnár: Van kémügy, de nincs James Bond

2014. május 19. 13:46

Német Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerint volt szervezett és konspirált kapcsolata Kovács Bélának az orosz titkosszolgálattal. A bizottság elnöke, Molnár Zsolt is megerősítette, hogy van kémügy. Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja szerint bebizonyosodott, hogy nem összeesküvéselméletről van szó.

Kovács Béla kapcsolatot tartott fenn az orosz titkosszolgálattal és ez a kapcsolat szervezett és konspirált volt – nyilatkozta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke hétfőn.

Németh Szilárd újságíróknak azt mondta: a szolgálatok tényekre, kép- és hangfelvételekre alapozva adtak dokumentált tájékoztatást, amely alapján a testület tagjai meggyőződhettek arról, hogy Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő kapcsolatot tartott fenn az orosz titkosszolgálattal és ez a kapcsolat szervezett és konspirált volt.

Van kémügy, de nincs James Bond” – nyilatkozta Molnár Zsolt, a bizottság elnöke azt követően, hogy a Belügyminisztérium, az ügyészség és a szolgálatok képviselői zárt ülés keretében tájékoztatást adtak a kémgyanúba keveredett Kovács Béla ügyéről.

Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja azt mondta: meggyőző tájékoztatást kaptak az ügyről, s bebizonyosodott, hogy nem összeesküvéselméletről van szó. Hozzátette: további vizsgálatokat és bizottsági ülést kezdeményez, hogy látni lehessen, az ügyben milyen szerepe van a Jobbiknak és Kovács Bélának.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/69326

Ajánljuk még a témában