Liberálisok: Vonja vissza a Jobbik Kovács Béla jelöltségét!

2014. május 15. 12:23

A párt szerint a jobbikos EP-képviselőnek nincs helye az EP-ben és a Jobbik listáján, hiszen a vád szerint Kovács Béla épp az oroszoknak kémkedett az EU intézményei ellen.

A Magyar Liberális Párt (MLP) felszólítja Vona Gábort, a Jobbik frakcióvezetőjét és Morvai Krisztinát, a párt EP-listavezetőjét, hogy azonnal vonják vissza Kovács Béla EP-jelöltségét, és hívják vissza őt az EP-ben betöltött pozíciójából. Ezt az ellenzéki párt közölte csütörtökön az MTI-vel, utalva arra, hogy lapinformációk szerint a legfőbb ügyész kezdeményezte Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentést tett ellene. 

Az MLP szerint a Jobbiknak fel kell függeszteni Kovács Bélát minden funkciójában, jelöltségében. Mindaddig, amíg a gyanú fennáll és a vizsgálat le nem zárul Kovács Bélával kapcsolatban, a politikusnak nincs helye az Európai Parlamentben és a Jobbik EP-listáján, hiszen a vád szerint éppen az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedést az oroszoknak – rögzítették közleményükben.

A Magyar Nemzettel Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt közölte: Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Bélának, az Európai Parlament képviselőjének mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/69173

Ajánljuk még a témában