Moszkva vagy Brüsszel?

Kémkedéssel gyanúsíthatják Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt

2014. május 15. 7:59
A Legfőbb Ügyészség kezdeményezte Brüsszelnél Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, az EU intézményei ellen való kémkedés gyanúja miatt – értesült a Magyar Nemzet. Az ügyészség a nyomozás tényét megerősítette, de azt nem árulták el, valóban kémkedésről van-e szó.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a Moszkva iránt erősen elkötelezett jobbikos Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést. A lap szerint az ügyészség az EU intézményei ellen való kémkedés miatt nyomoz és kezdeményezte az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Ez utóbbit az ügyészség meg is erősítette, azonban arról nem adtak pontos tájékoztatást, hogy milyen bűncselekmény miatt folyik a nyomozás, csak annyit közöltek: súlyos, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő cselekményről van szó.

Kovács Béla elnöke az  európai szélsőjobboldali pártokat tömörítő AENM-nek, amelyről Brüsszelben azt gondolják, hogy orosz irányítás alatt áll – írja a lap. Kovács egyébként a harmadik, befutó helyet foglalja el a Jobbik EP-listáján.

Összesen 290 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nem az első kém az EP-ben..

Meg kell vizsgálni minden egyes pártnál azt, hogy mely /anya?/államok számára kémkednek, vagy folytatnak a magyar nemzeti érdekek elleni befolyásoló tevékenységet.

Merkelnek legutóbbi amerikai tárgyalása alkalmával még csak fel sem volt szabad vetnie az amerikai lehallgatási/kémkedési/ ügyeket.

Amikor a történelemben ilyen eszközökhöz nyúltak bármelyik országban egy adott párttal kapcsolatosan, ott a motivációk mindig messzebb hatóak voltak a látszólagos tényeknél.

Az biztos, hogy az EU vezetése, az őket irányító nemzetközi nagytőke joggal tart no nem a szélsőjobboldali, hanem az euroszkeptikusok - ezt a helyesbítést Nógrádi György tette a Klub Rádióban, tőle vettem át -térnyerésétől. Hogy miért? Ezt a kérdést mindenki tegye fel magának, elemezve az EU eddigi munkáját, válságkezelő képességeit, szándékait, a foglalkoztatás, a bérkiegyenlítés, a kisebbségi ügyek térén nyújtott teljesítményét

S túl a nemzetközi dimenziókon, egy adott párttal szembeni látványos taktikai harc - lásd a mára kifulladt Simon ügyet - mindenkor aktuálpolitikai célokat is szolgál. Ilyen a politika természete.

S csak körforgás van, korábban a baloldal számolt le titkosszolgálati eszközökkel jobboldali - de akár saját, belső - ellenfeleivel, most a másik oldal működteti a mechanizmust. Célzottan, ezért kissé hiteltelenül, megmosolyogtatóan.

Kertész? Önnek már nem kellene többet megszólalnia, hol moslék, hol perkeltszaftzabálók a magyarok, amint írja. Csak a normális zsidóknak árt.

Ez várható Volt, hogy előbb-utobb kibukik valami. Már a jobbik EP képviselő küldésénél mikor Kovacs Béla felmerült kisebb vihart kavart. Köztudott Volt az orosz kapcsolat a felesége révén valamint a nyolcvanas években Ő maga is ott folytatta tanulmányait.
A SZU szétesése után nemcsak a FAK országaiban voltak kapcsolatai, hanem a többivel is.

Gajdossal és Janukoviccsal, de Slovodával is jó kapcsolatot ápolt. A Jobbik Kárpátalján irodát is tartott fenn.

Az, hogy a hazai belpolitikában nemzeti mázzal öntötték le magukat, de minden megmozdulásuk nemzetközi porondon csak ártottak az országnak és mérgezték az anyaország és a határon túli magyarok kapcsolatát és sok esetben akadályozták a szomszédos országokkal való kapcsolatot.

Sajnos itthon sokan akik a jobbikot támogatják fogalmuk sincs a jobbiknak az igazi tevékenységéről, mert nagyon demagog megtévesztő kampányt folytattak és folytatnak.

Csurka aki valóságban is a Nemzeti Radikalizmust képviselte már korábban rámutatott a jobbik tevékenységének kártékonyságára és képmutatására és egyszerüen klaszikus bolsevik pártszerveződésnek nevezte és minden jegyére felhivta a fígyelmet.

A keleti nyítás szlogenje egy fedő elterelő müvelet Volt, mely nem Volt azonos a kormány gazdasági és piacszerző tevékenységéve, ami sokkal szélesebb tevékenységet jelentett. A Balkánt a Kaukázust, Kinát, Indiát, Japánt és az öbölmenti arab országokat.

Nem lehet tudni, hogy mi lesz a végkifejlett, de az biztos, hogy hazánkra nézve nem egy pozitiv fejlemény. Nem hiányzott ebben az amugyis zavaros helyzetbe ami most europában folyik egy nagyon törékeny szituban gazdasági és geopolitikai vonatkozásban is.

Válaszok:
Schollander | 2014. május 15. 9:49

Kedves Uram! Ugye nem haragszik meg, ha én nem süllyedek le az Ön színvonalára. Csak a pontosság kedvéért. Merkel otthon valóban így nyilatkozott,s folynak a látszat nyomozások. De én a legutóbbi amerikai tárgyalásairól beszéltem, ahol erről nem beszélhetett.

Az állam érzékenységét jogosnak tartom. Bizonyára minden egykoron az IMO-n végzett, s ma közszolgálatban álló, politikai életben szereplő - pártok, gazdaság, diplomácia - egyén esetében komoly ellenőrzés folyik, s nincsenek kivételek.

A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanúsak legyenek. Épp ez bennük a gyanús!

Igen, ismét életre kelnek a "láncos kutyák", a mindenkor hatalomnak az a jó, amikor az emberek gyanúsan, bizalmatlanul tekintenek egymásra, mindenki ellenséget lát a másikban. Addig is lekötik egymást, szabad kezet adva a nagy játszmákhoz.

"Kovács Béla elnöke az európai szélsőjobboldali pártokat tömörítő AENM-nek, amelyről Brüsszelben azt gondolják, hogy orosz irányítás alatt áll"

senki nem írta, hogy az európai szélsőjobb orosz irányítás alatt áll..

"Slovodával is jó kapcsolatot ápolt. A Jobbik Kárpátalján irodát is tartott fenn."

Hát peeersze...

A kapcsolat olyan "jó" volt, hogy igazából létre sem jött
- a Jobbik már 2011-ben elzárkózott a Szvobodától,
- a SZVOBODA (mert helyesen ez a neve) meg a JOBBIK ELLEN TÜNTETETT annak kárpátaljai irodája előtt.

Nesze forrás:
http://www.karpatinfo.net/belf..

http://www.karpatalja.ma/karpa..

Téged a tények azért nem fognak megzavarni,
nyomod tovább a hadovát, igaz?
(:–(((

Hogy ki pénzelte?

Várj egy kicsit,
nemsokára jön a Hoppál-Zsigó-Selmeczi trióból
valamelyik nagyeszű és megmondja neked.
(:-)))

Teljesen egyetértünk. Ez a stílus, módszer csak furcsa asszociációkra késztetik az embereket. Egy győztesnek is tudnia kell viselkednie. Hiszen nincs mitől félniük, május 25-én is befutók lesznek.

Eeegen.

Ilyen a "bizonyos" események teljesen véletlen egybeesése – kampányidőben...
(:–(((

Magam nem láttam a sajtótájékoztatót, de amennyiben az ott elhangzott, akkor elnézést, s visszavonom állításomat.

Magam egy áttétes hírforrásban olvastam róla, ami vélhetően manipulált volt.

Azt gondoltam akkor, (1990) amikor a szovjet csapatok elmentek, hogy maradt itt még csapat a KGB csapata.
Én nem tudom, hogy kik azok.
Azt is biztosra veszem, hogy a MOSAD-nak és a CIA-nak is van itt csapata.

Az, hogy Kovács Béla az oroszok ügynöke-e, nem biztos, hogy valós.
A felesége orosz, ott tanult...stb. Persze, hogy gyakran jár oda!!!!
Persze, hogy vannak ott barátai!!!

Az a véleményem, hogy balul is elsülhet ez a gyanúsítás és még több szavazatot fog kapni a Jobbik.

Már megint összekombinálsz, összehordasz hetet havat.

A Valdaj Klub. 2004. szeptemberében Oroszországgal foglalkozó szakértők – kutatók, újságírók, közgazdászok Velikij Novgorodban a Valdaj-tó mellett találkoztak egy fórumon. Itt határozták el, hogy klubbot alapítanak, s a nevet innen kapta. A Klub célja, hogy kicseréljék nézeteiket, s első kézből kapjanak információkat az Oroszországot érintő legfontosabb kérdésekről. A klubnak 44 országból, 60 feletti állandó tagja van. A klub fórumain neves közéleti személyiségek is részt vesznek.

Stier Gábor újságíróként és kutatóként vesz részt a klub munkájában. Kutatási területe: Poszt-szovjet térség, Közép-és Kelet-Európában. Ezzel kapcsolatban több írása és könyve jelent meg.
http://valdaiclub.com/authors/..
A Contributors szó alatt pedig bemutatásra kerülnek a közreműködök. A te olvasatod ezek mindnyájan kémek lennének?

MGIMO teljes neve; Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézete.
„Az egyetem partneri kapcsolatokat ápol számos külföldi egyetemmel, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, Japánban, Indiában, Kínában, stb. A képzések a bolognai folyamathoz igazítása és az azzal való kompatibilitásra törekvés folyamatos, sok egyetemmel csere-megállapodás is kötettett, ennek keretében a Budapesti Corvinus Egyetemről is lehetőség nyílik évente 2-4 hallgató számára egy szemeszter eltöltésére az orosz fővárosban. „
Szabó István írása részletesen bemutatja. http://www.grotius.hu/publ/dis..

A te képzetedben ők is mind kémképzők lennének?

Arra a "nemzeti oldalra" gondolsz, amely Moszkvából kapja az utasításokat?

Putyin cár товарищ számára egyértelműen a gyenge EU a jó EU, tehát ezért nyilván mindent megtesz.
Ha kell akkor anyagilag támogatja az EU szkeptikus, legtöbbször szélsőjobboldali pártokat.
(Amelyeknek képviselői azért ott akarnak ülni az EU Parlamentben, hiszen nagyon szép pénz amit ezért kapnak.)
Nyilván nem véletlen, hogy a paksi bővítésért a Fidesz-KDNP mellett egyedül a Jobbik kardoskodott.
Tudják ők, hogy mit vár el a gazda...

Számomra az a félelmetes, hogy a sok vaksinak és naivnak fel sem tűnik, hogy milyen alfart nyal ezerrel Vona Gábor. (Aki 1978-ban született, tehát halvány lila segédfogalma nincs arról, hogy mit jelentett az egykori Szovjetunió és mekkora hasonlóság van az egykori és a mostani moszkvai helytartók között.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés