Nemzeti lista

2014. április 30. 7:43

Bauer Tamás
Galamus
A Fidesz európai parlamenti listája, meghirdetői szerint, „nemzeti lista”, amennyiben azon határon túli magyar politikusokat, kettős állampolgárokat is indít.

Az uniós választásokon csak az indítható magyar párt listáján, aki itt él. Ahogy mi is gondoljuk, a Fidesztől eltérően. Ezt játssza ki a Fidesz, amikor jelöltjeit bejelentkezteti magyarországi lakásba, ami, ha nem élnek ott életvitelszerűen, közokirat-hamisítás, törvénysértés. Ezzel a listaállítással is azt fejezi ki immár újabb módon a Fidesz, hogy a szomszéd országokban kisebbségben élő magyarokat a magyarországi politikai közösséghez sorolja. Ezzel nemcsak a magyarországi lakcímnyilvántartás szabályozását, hanem a szomszéd országok szuverenitását is sérti. Az előbbi valójában annak eszköze, hogy az utóbbit névleg jogszerűen tehessék meg.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Míg élnek, nem.
Az internacionalizmus és a multikulti a vérükben van.

Hányadik mélypont már ez? A liberális megmondóember meg akarja határozni, hogy ki hová jelentkezhet be és hová nem, hol él valójában és hol nem. Mindezt a szabad mozgást és letelepedést biztosító EU-ban. Döbbenetes.

Arról nem is beszélve, hogy Schöpflin Györggyel kapcsolatban ilyesmi eddig soha nem jutott eszükbe.

Jó, hogy ide másoltad.

Az ilyen irományoktól érzem egyre inkább azt, hogy kell az az emlékmű a Szabadság térre. Az ilyen írások oszlatják el azt a kételyt, ami a történet elején még megvolt bennem.

Lüke vagy Boris! Mert szerintem elég marha gondolkodás, ha neked valami azért tetszik, mert pl Denia utálja. Ilyennel utoljára oviban találkoztam. Jobb lenne, ha nem mérgelődnél, és nem képzelnéd ide a ragnaröket.

éppen ez a baj, hogy undrodsz. de vannak akik nem, én sem.

Kedves Nannyó!...stop... Beírásoddal egyet értek...stop...elég lett volna egy sor...stop...az első sorra gondolok...stop...
Utállak, bauer....stop

tudod vannak fontosabb dolgok a poltikánál.

Nem tiszta ez az ügy nekem. Az 1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról a külföldi állampolgárok és az egyszerű eljárásban honosított magyarok (Tőkés) számára a magyarországi lakcímbejelentés kapcsán - ahogy látom - életvitelszerű magyarországi tartózkodásról beszél.

A látszatra bejelentkezés valahol a törvény szellemének a kijátszása.

Annyit tudok, hogy egyes nyugati országokban is csak akkor fogadják el a bejelentkezést adott lakcímre, ha a rendőrség ellenőrzi egy-két héten belül, hogy valóban életvitelszerűen ott lakik a delikvens.

Most akkor mi van, Bauer?!

Mind egy Európában élünk, nem igaz?
Nem az államokat és kormányokat, hanem az EU-polgárokat képviselik a jelöltek.Nem ti akartok Egyesült Európi Államokat!!!!????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés