Együtt

Bajnai: Orbánra szavaz, aki nem az összefogásra szavaz

2014. március 30. 16:06

Bajnai azt kéri a bizonytalan szavazóktól: most az egyszer szavazzanak valami ellen, hogy a baloldal győzelme esetén valami mellett is szavazhassanak. A szavazócédulán csak egy listája van a kormányváltásnak és tizenhét a kormány maradásának, fogalmazott az Együtt-PM társelnöke a baloldal nagygyűlésén.

Szavazásra buzdított Bajnai Gordon az ötpárti ellenzéki szövetség vasárnapi budapesti nagygyűlésén, mondván, aki otthon marad április 6-án vagy nem a kormányváltó szövetségre voksol, az valójában Orbán Viktorra szavaz. Az Együtt-PM szövetség vezetője azt mondta: a szavazócédulán csak egy listája van a kormányváltásnak és tizenhét a kormány maradásának.

Bajnai Gordon kijelentette: a választási eredmény azokon múlik, akik nem jöttek el az ellenzéki tüntetésre. Azt üzente nekik: „A rezsim minden aljassága ellenére maradt egy talpalatnyi hely az országban, ahol még köztársaság van, ahol Orbánnak kell tőled félnie és nem neked tőle, ez a szavazófülke. Aki nem akar újabb négy éven át félni, az egy órára legyűri a félelmét, elmegy és a kormányváltásra szavaz”, mert csak a kormányváltók közös listájával és jelöltjeivel bontható le a kétharmad, jelentette ki.

Bajnai arról is beszélt, hogy tud róla, sokaknak nem tetszik az ellenzéki összefogás összetétele. Ezért azt kéri, ne őket büntessék a választók, hanem azokat, akik miatt összefogni kényszerültek a baloldali pártok. Most az egyszer szavazzanak valami ellen, hogy aztán valami mellett is szavazhassanak, kérte a választókat Bajnai.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/66774

Ajánljuk még a témában