Gyurcsány, Orbán és a diktátorok

2014. március 26. 18:16

Amúgy szerintem az észak-koreaiak, a fehéroroszok, egy csomó afrikai, valamint a Szálasi-, a Rákosi- és a Kádár-korban élők igencsak örültek volna és örülnének egy jó kis orbáni típusú diktatúrának.

„Napiferi: »Ha a google-ben beütöd a „diktátorok” szót, az első négy képtalálat Orbán, Sztálin, Kadhafi és Kim Dzsong Il. Orbán tényleg jobban teljesít. Feri«

Valóban. Ha azonban azt írod be, hogy »dictators«, akkor nem. 

Egyébként megfelelő mennyiségű nem túl régen megjelent cikkel könnyen lehet ilyen Feri-féle találati statisztikákat produkálni. Igazából azt a kérdést is feltehetnénk, hogy ha magyarul ütjük be, hogy »diktátorok«, akkor miért nincs a találatok közt Kádár, és Rákosiról miért csak egy kép van az első sok sorban. Sztálin feltűnik, Hitler persze hogy ott van, de pl. Mussolini, Franco, Salazar, Pinochet sehol (Horthy sem). Lehet, hogy ők már nem olyan mumusok, akikkel riogatni lehet esti lefekvésnél? Kadhafival, Kim Dzsong Illel és afrikai diktátorokkal viszont lehet?  Ja, és Szálasi se jelentkezik, ahogy Putyin sem! Kedves balos sajtó, van feladat!

Amúgy szerintem az észak-koreaiak, a fehéroroszok, egy csomó afrikai, valamint a Szálasi-, a Rákosi- és a Kádár-korban élők (oké, utóbbiak esetében nem mindenki) igencsak örültek volna és örülnének egy jó kis orbáni típusú diktatúrának. Lehet, hogy sokuknak viszont el kéne magyarázni, hogy mik azok a választások, tekintve hogy ez egy létező intézmény ebben a diktatúrában, meg azt sem biztos, hogy könnyen megszoknák, hogy nyugodtan le lehet diktátorozni a diktátort.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/66579

Ajánljuk még a témában