Durvuló kampány

A DK szerint megütötte egy aktivistájukat a fideszes Menczer Erzsébet

2014. március 22. 17:23

A Demokratikus Koalíció szerint szóváltásba keveredett egy DK-s aktivistával Menczer Erzsébet fideszes országgyűlési képviselő, majd megütötte őt Óbudán. A képviselőnőt a DK feljelenti garázdaságért és könnyű testi sértésért. A Fidesz cáfolja a DK állításait, és Menczer feljelenti az ellenzéki pártot.

Egymás mellett toborzott választókat szombat délelőtt Óbudán a Demokratikus Koalíció és a Fidesz, amikor a DK állításai szerint Menczer Erzsébet fideszes országgyűlési képviselőnő megütött egy DK-s aktivistát. A DK közleménye szerint egy aktivista egy arra kijelölt helyre Kövér László korábbi panelprolizó megjegyzését bemutató plakátot szeretett volna kiragasztani. Ekkor Menczer odament hozzá és szóváltásba keveredett az aktivistával. A vita során előkerült, hogy Menczer a saját rokonának utaltatott ki szociális lakást a kerületben. Ezután a fideszes képviselőjelölt megütötte a DK-s aktivistát. Menczer az eset után kihívta a rendőrséget, de már nem várta meg a rendőrség kiérkezését, és elhagyta a helyszínt.

A Demokratikus Koalíció tagjai, ezután a rendőrségen feljelentést tettek Menczer Erzsébet ellen garázdaságért és könnyű testi sértésért. Az Óbudai Fidelitas egyébként az Együtt-PM gyűlöletkampánya ellen tüntetett még tegnap Óbudán, amely tüntetésen Menczer is részt vett.

Frissítés:

A Fidesz sajtóirodája bejelentette, hogy Menczer Erzsébet, a Fidesz országgyűlési képviselője feljelenti a Demokratikus Koalíciót, és a Gyurcsány-párt a „felháborító hazugságai miatt a bíróságon fog felelni”. A Fidesz szerint az óbudai piac környékét, ahova rendszeresen több párt is kitelepül, szombaton „a DK aktivistái teljesen elfoglalták és hangosan üvöltették a zenét. Amikor ezt Menczer Erzsébet szóvá tette, a DK egyik aktivistája üvöltözni és dulakodni kezdett. A DK aktivistáját senki nem ütötte meg, agresszív viselkedése miatt többen kérték, hogy távozzon a kitelepülés helyszínéről”.

A rendőrség közölte: az ügyben érkezett feljelentés, jelenleg is tanulmányozzák, de az abban foglaltakról a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/66373