Majd szavazok arra, akire az anyám

2014. március 17. 12:39
Miért ne szavazz huszonöt alatt? A Hello90 videóban szedte össze a sztereotip érveket.

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A bejáratott demokráciákban jellemző az, hogy a családok generáciokon keresztül ugyanazon politikai erőre szavaztak. Németországban az elmúlt tiz évben érzékelhető Volt, hogy ez a tradició felbomlott. Ennek az oka az az értékválság ami jellemzi az unió válságát is ami mára már a gazdasági válságra is kihat.

A fiatalok lázadnak nem fogadják el a szülök értékrendjét, a neoliberalizmus mely sok esetben nihilizmussal társúl ami megváltoztatta a család és közöségek társadalom formáló erejét teljesen extrém ideológiákkal állnak elő melynek természetes követői a fiatalok.

Nálunk más a helyzet, mivel a rendszerváltoztattás után kezdett polarizálodni a társadalom és külömböző politikai oldalak térthoditani. Kezdett a társadalom visszatérni azokhoz az értékekhez, melyeket a diktatura alatt tüzzel-vassal eltiportak minden területen, így a kultura a történelmi hagyományok stb. Most éli reneszánszát és ezért ezek az értékekre fogékonyak a fiatalok nagy többsége. Az importált nyugateuropai neoliberalizmus csak ideig óráig tudta meghoditani a fiatalság egy részét ami marginális maradt nem képez tömegbázist ma Sem.

A tradiconális szociáldemokrata értékek a pártállami utodpártiság miatt szintén nem tudott megujjulni így szintén marginális maradt a fiatalok körében. A mai napig még mindig az utkeresés állapotában van, mivel a baloldalon nincsenek olyan hiteles értelmiségi tekintélyek akik közvetiteni tudnák a szocdem értékeket, mivel nem élték túl a diktatura éveit. Azok akik a baloldalon az értelmiségi holdudvart és eszmevilágot közvetitik a bolsevista ideológiát öltöztetik új köntösbe, mivel erre van tudásuk.

Ezért gondolom azt, hogy a keresztény polgári konzervativ értékeket megtartó családoknál még a diktatura után is könnyebb Volt eligazodni a szabad világban is és a gyerekek és ifjuság is könnyebben eligazodik a szülői házból hozott utravalóval, és határozotabb elképzelése van egy választás alkalmával is.

Akik bajba vannak, mint ifjuság akik otthonról hozott batyuval nem tudnak mit kezdeni, s gondolom, hogy ezek a fiatalok azok akik keresik a helyüket. A szülök elkötelezettségi szimpátiájuk már nem az ő világuk s ezért probálkoznak külömböző szervezödésekkel, de igazán nem találják az origot és nem tudnak cölöpöket leverni, mert nincs tudásuk hozzá. Ezek inkább a balliberális tömörülések, mint az lmp, a 4K, és még én a jobbikot is ide sorolnám.

Ezek a csoportosulások mivel nincs igazán egy kiforott ideológiájuk rendszerkritikusok és mindig a épp illetékes fennálló rendszer ellen vivják harcukat és akarják lecserélni. Legtöbb esetben arra már igazán nincs válaszuk, hogy mit is akarnak helyette, csak az, hogy a jelenlegit azt nem akarják.

Ez irónia, kedves fórumtársak.
:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés