Bauer Tamás nem írta alá a választási etikai kódexet

2014. március 7. 15:18
Nem írta alá Bauer Tamás a választási etikai kódexet a főváros 3-as számú választókerületében pénteken, az ellenzéki jelölt többek között az esélyegyenlőség hiányával indokolta döntését.

Bauer Tamás, az ellenzéki összefogás jelöltje pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a Fidesz és a KDNP és az általuk támogatott kormány az elmúlt négy évben jogalkotási és jogalkalmazási lépések sorozatát tette annak érdekében, hogy a jelöltek és a jelölő szervezetek között ne legyen esélyegyenlőség. Szerinte olyan választójogi, választási eljárási és médiaszabályozást alakítottak ki, amely hatalmas előnyt biztosít a számukra. Kitért arra is, hogy a kerületben a Hegyvidék című újság Fónagy János (Fidesz-KDNP) kampányát folytatja önkormányzati pénzből.

Azért sem írta alá – mondta – mert bár a kódex azt tartalmazza, hogy a kampány célja a pártok, a jelöltek és az általuk képviselt értékek bemutatása, Fónagy János elutasította nyilvános vitára hívó kezdeményezését. Kifogásai között említette, hogy a kormányzó pártok lejárató kampányt folytatnak, és azt részben egy általuk finanszírozott, de a választójogi és választási törvény hatálya alá nem eső civil szervezettel, a CÖF-fel végeztetik.

Bauer Tamás közlése szerint elutasító álláspontjára Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester jelezte, hogy ebben az esetben nem lesz lehetősége a plakáthelyek használatára, választási reklámoknak a helyi újságban, tévében való közzétételére. Az ellenzéki jelölt azt mondta, hogy ez nem tehető függővé attól, hogy aláírja-e a választási etikai kódexet, ez ahhoz köthető csak, hogy valakit jelöltként nyilvántartásba vesznek-e. Hozzátette: jogorvoslatot kérnek az ügyben.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit fognak még kitalálni az elkövetkező 29 napban?
Mindegy is, csak nyafoghassanak, hogy aztán majd (az újabb vereség után) telesírják a nyugati médiát a választási csalással.

Hát, ettől pusztulhatnak a tengerek, az élővilág. Sőt, még egy jó kis földrengés is összejöhet.

Lemond-e a pápa? Vagy talán megnősül a hír hallatára?

Nem tudom, de nagy hatása lehet a dolognak.

:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés