Nem vetkőzik a szóvivő sem

Mozgalomként folytatja a 4K!

2014. március 4. 10:46

Nem lesz országos listája a 4K!-nak, ezért a párt úgy döntött: mozgalomként folytatja tovább működését az utcán, „a hétköznapi emberek ellenállásaként”. A pártnak kétezer érvényes aláírás kellett volna, hogy országos listát tudjanak állítani.

A kéthetes aláírásgyűjtés végén a Negyedik Köztársaság 16 jelöltje adta le a kellő mennyiségű aláírást. Az országos listához szükséges 16 ezer aláírásból 14 ezret gyűjtöttek össze. Országos lista hiányában április 6-án nem lehet az egész országban szavazni a 4K!-ra, csak azokon a helyeken, ahol egyéni jelöltjük van.

„Magyarország a rendszerváltás óta zsákutcába jutott. Az ország nem tud tovább az Orbán-Gyurcsány-rendszerben élni. Iszonyatos feszültségek halmozódtak fel, és robbanás közeli állapotban van a társadalom. Az idei választáson azonban továbbra is a múlt leszerepelt figurái feszülnek egymásnak” – írja közleményében a párt, amely szerint az ország válságát így nem lehet a 2014-es országgyűlési választásokon megoldani, ezért a 4K! mozgalomként folytatja működését az utcán, „a hétköznapi emberek ellenállásaként”.

Céljaik továbbra is: az oligarchák uralmának és a politikusok kiváltságainak megtörése, a dolgozó emberek számára tisztességesen bejelentett munkahelyek létrehozása, bérlakásrendszer kiépítése és a fű legalizációja.

Országos lista híján nem vetkőzik a párt szóvivője, Papp Réka Kinga sem, aki még a múlt héten ígérte meg a Facebookon: ha összegyűlik hétfőig a szükséges 3000 aláírás a párt számára, akkor elveszi maga elől a felsőtestét takaró táblát.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/65389