Lezárták a Lánchidat és a Clark Ádám teret

2014. február 8. 12:58
A Lánchidat, az Alagutat és a Clark Ádám teret is lezárta a rendőrség. A téren bombariadó van, délutánra a „becsület napja” alkalmából szélsőjobboldali megemlékezést terveztek.

A Lánchídon csak gyalog lehet közlekedni, viszont a Clark Ádám téren már a gyalogosokat sem engedik át a rendőrök. Az Alagút is le van zárva, a gyalogosok is csak Pest felől mehetnek át. A 16-os, a 86-os és a 105-ös autóbusz terelt útvonalon közlekedik.

Az MTI tudósítója úgy értesült, bombariadó van a téren. Az Index szerint a téren két demonstrációt is terveztek mára: „becsület napja” alkalmából tartott szélsőjobboldali megemlékezésre antifasiszta ellentüntetők is készülődnek.

A Sikló melletti korlátra egy molinót feszítettek ki, amelyen a „No pasaran” (nem törnek át) felirat olvasható, alatta ugyanez rovásírással. (A „No pasaran” a spanyol polgárháború híres antifasiszta jelszava.)

Frissítés: 

Délután négy óra előtt feloldották a bombariadó miatti hatósági zárást a budapesti Clark Ádám téren, így a 16-os, a 86-os és a 105-ös busz, valamint a 19-es és a 41-es villamos újra az eredeti útvonalán közlekedik.

 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés