Vagyunk mi olyan súlyosak, mint Fodorék

2014. január 17. 13:46

Bokros Lajos
Hír24

Kétségtelen: ha minden így marad, valószínűleg nem leszünk az együttműködés részesei. Hogy ez miért így történt, arról csak találgatni tudnék. Interjú.

Beszélt ez ügyben Mesterházyval vagy Bajnaival?

Nem. Hiszen egyikünk sem válaszolt a decemberben a Modern Magyarországért Mozgalom nevében küldött levelünkre és videóüzenetünkre.

Ez bizony illetlenség.

Igen.

Minek tudja be?

Fogalmam sincs, miért viselkedtek így.

Tán nem ítélték kellően fajsúlyosnak a MoMá-t. Vagy túl nagy pakk lett volna Gyurcsány mellé a Bokros-csomagos imidzst is a vállukra venni.

Vagyunk mi olyan súlyosak, mint Fodorék.

Egyéniben próbálnak jelölteket indítani?

Hűen az október huszonharmadikai színpadon tett ígéretemhez, nem indulunk a parlamenti választásokon. Ahogy akkor is mondtam: óriási felelősséget vesz magára, aki külön indul, épp úgy, mint aki kizár másokat az együttműködésből. Úgy tetszik, a második verzió lett a befutó. ()

Kimaradtak az ellenzéki összefogásból, azért ez szégyen, mégis lát rá esélyt, hogy az országgyűlési után pár héttel, az EP-választásokon összedolgozzanak?

A legkevésbé sem szégyen, hogy kimaradtunk. Ha ők szigorúan baloldali összefogásban gondolkodtak, abban nincs helye a mi józan konzervatív pártunknak. És azzal sem tudunk mit kezdeni, ha úgy ítélik meg, hogy nem hozunk a konyhára, hanem viszünk. A politikában egyébként sincs se sértődés, se szerelem. Itt érdekek vannak. Meggyőződésem, hogy a MoMa erősítené az összefogást. Pozíciókat eddig sem kértünk, az viszont világos számunkra, hogy az országra óriási pusztítást hozó Fidesz-kormányzást megelégelő, nem baloldali, normális konzervatív szavazókat mi be tudnánk vonzani.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/62689