Együtt?

Gyurcsánnyal és Fodorral, de Bajnai nélkül állhat fel a baloldali lista

2014. január 14. 9:58
Megszülethetett a megállapodás: Bajnai Gordon saját szövetségén belül is magára maradt azzal az álláspontjával, hogy Gyurcsány Ferenc nélküli közös listára lenne szükség, így elképzelhető, hogy a második helyéről is lemond. Ott lesz viszont a listán Fodor Gábor, Kuncze Gábor pedig egyéni körzetet kap.

Megszületett a megállapodás, Mesterházy Attila lesz az első, Gyurcsány Ferenc pedig a harmadik a baloldali összefogás listáján – értesült a Népszabadság. A lap szerint az Együtt-PM is aláírja az egyezséget, azonban elképzelhető, hogy a Gyurcsány szerepeltetését ellenző Bajnai Gordon helyett más vezetője szerepel majd a listán. Bajnai ezzel az álláspontjával még saját szövetségén belül is egyedül maradhatott.

Az MSZP a Fodor Gábor vezette Liberálisoknak egy befutó és további két másik helyet adna át a listán, Kuncze Gábor pedig a baloldali összefogás közös jelöltjeként egyéniben indulna Szigetszentmiklóson és környékén. Az egyéni körzetek újraosztásának eredményeként Juhász Péter helyett a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs Budapest belvárosában, Rogán Antal kihívójaként indulna. A további 12 DK-s körzetből Esztergomban Jónás László indulhat, Kaposvár Kolber Istváné, a VI-VII. kerületi választókerület Oláh Lajosé, a II-XII. kerületi körzet Bauer Tamásé lehet.

 

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na akkor a Soros apóka levette a kezét a libásról és az apró klánt támogatja. Meseházy Kuncze mellett hamarosan már csak múltidő lesz. Az új MSZP-SZDSZ szövetség létrejött. Lehet tippelni ki fog dirigálni.

Ezt a megállapodást nem tartom véglegesnek, mert változhat. Jelenleg azt feltételezik, hogy a támogatottság összeadódik és a bizonytalanok nagyobb hányadát tudják maguk mellé állítani. Amennyiben ez nem valósul meg, a támogatottságuk stagnál, netán csökken, akkor szükség lesz a változtatásra és kezdődhet elölről a műsor.

Nem kéne mondjuk Uri Gellert is bevenni valahogy negyediknek?

Kurvára szükségük van most többieknek a csodára!

:DDD

:) )))))
az Együtt-PM-mel szövetséges SZEMA-Liberális Párt közleményt adott ki, hogy semmisnek tekintik a Bajnaival kötött megállapodást. Ungár Klára pártja az Együtt-PM külön listáját támogatta volna, ezért az MSZP-vel és a DK-val kötendő megállapodás és a közös listaállítás miatt megszűntnek tekintik a saját egyezségüket.

:D

Már abba sem hiszek, ha nem mondanak semmit. Ezek még hazudni sem tudnak hihetően. ;-)

"Minden szentnek maga felé hajlik a kanala."

:-)

Önmagára igényes, felelősségteljes ember erre a társaságra nem szavaz.

Rendkívül szórakoztató ez a napok óta tartó "ki lesz benne, ki meg nem" -játék.
Még, még, még, még! Ennyi nem elég!
(Repül a bálna)

Nekem tetszik amikor maguk alatt vágják a fát.
Mondjuk azt hittem azért van némi eszük, hogy a Fidesz kétharmad okát a Böszmét nem veszik be a buliba, de szerencsére tévedtem...

Jhaj, édes jó istenem...

"csupán azok, akik a zorbánt akarják továbbra is"

Tévedsz.

Szerintem azon érdemes elgondolkodni, hogy milyen részarányt képviselnek és melyik párttal szimpatizálnak, akik a közvélemény kutatás során nem jelöltek meg pártot, de elmennek szavazni és közelebb állnak a baloldalhoz.

Szerintem azok vannak a nem elkötelezett baloldali szavazók között akik korábban az MSZP-re, vagy az SZDSZ-re szavaztak, de egyik része elutasítja Gyurcsány Ferencet, a másik része Bajnai Gordont, ugyanakkor a régi SZDSZ vezetők nagy részét is. Az LMP-t pedig amolyan seszínűnek tartják. Ez a tábor szerintem 300-500 ezer között lehet és nem elkötelezett szavazó. A kérdés, hogy ezt az összetákolt sokszínű és leamortizálódott társaságot mennyire tartják hitelesnek, elfogadhatónak, vagy még jobban taszítja őket. Az elkövetkezendő felmérések fognak erre választ adni. Szerintem amennyiben ez a létszám többségében racionálisan gondolkodókból áll, akkor nem tud ebből meríteni a tákolmány. Ezen túl a kampányban a listán lévő személyek és több egyéni jelölt is nagyon könnyen támadható. Ennek következtében az várható – ha a választási kedv nem növekszik – a tákolmány támogatottsága 1-2 %-al növekszik, esetleg stagnál, azonban a 3-5 %-os csökkenés is benne van, főleg ha a választáson megjelenő száma növekszik. Jelenleg ez utóbbira tippelek. Pontosabban növekszik a választási hajlandóság, de részarányában ebből nem növekszik a tákolmány támogatottsága, így összességében csökkenés áll be. Ez azonban egyelőre csak tipp, a közvélemény kutatások ismerete függvényében még változhat a tippem. Szerintem a 2006-os szavazótáboruk nagyságát nem tudják elérni. Az egyéni körzetek többségét pedig a FIDESZ fogja elvinni.

Ezt csak a te feltételezésed. Az a 300-500 ezer bizonytalan szavazó többsége nem fog sem a Jobbikra sem az LMP-re szavazni. Vagy nem megy el szavazni, vagy esetleg más pártra szavaz, melyben a FIDESZ is benne van. Ebből a tömegből ne számíts Jobbikos szavazóra. Az ezen felüli most még bizonytalan szavazóból esetleg előfordulhat, de az is, hogy a korábbi bázisából a Jobbik veszteni fog.
A Jobbik számára csak a listás szavazat fontos, mert egyéni mandátumban nincs esélye számottevő győzelemre.

Nem. A örvény a maximumot 15 %-ban jelöli meg.

"A magyar választók többsége egyértelműen hátrányosnak tartja Gyurcsány Ferenc beemelését az új baloldali szövetségbe – derült ki a Századvég országos adatfelvételéből. A megkérdezettek 72 százaléka nem is szavazna olyan közös listára, amelyen a volt miniszterelnök is szerepel."
http://hvg.hu/itthon/20140114_..

:-)
Lásd az előbbi idézetet és a linken található írást.

Ha tényleg OV leváltása a cél, akkor a Jobbikot is be kell vegyék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés