Együtt?

Gyurcsánnyal és Fodorral, de Bajnai nélkül állhat fel a baloldali lista

2014. január 14. 09:58

Megszülethetett a megállapodás: Bajnai Gordon saját szövetségén belül is magára maradt azzal az álláspontjával, hogy Gyurcsány Ferenc nélküli közös listára lenne szükség, így elképzelhető, hogy a második helyéről is lemond. Ott lesz viszont a listán Fodor Gábor, Kuncze Gábor pedig egyéni körzetet kap.

Megszületett a megállapodás, Mesterházy Attila lesz az első, Gyurcsány Ferenc pedig a harmadik a baloldali összefogás listáján – értesült a Népszabadság. A lap szerint az Együtt-PM is aláírja az egyezséget, azonban elképzelhető, hogy a Gyurcsány szerepeltetését ellenző Bajnai Gordon helyett más vezetője szerepel majd a listán. Bajnai ezzel az álláspontjával még saját szövetségén belül is egyedül maradhatott.

Az MSZP a Fodor Gábor vezette Liberálisoknak egy befutó és további két másik helyet adna át a listán, Kuncze Gábor pedig a baloldali összefogás közös jelöltjeként egyéniben indulna Szigetszentmiklóson és környékén. Az egyéni körzetek újraosztásának eredményeként Juhász Péter helyett a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs Budapest belvárosában, Rogán Antal kihívójaként indulna. A további 12 DK-s körzetből Esztergomban Jónás László indulhat, Kaposvár Kolber Istváné, a VI-VII. kerületi választókerület Oláh Lajosé, a II-XII. kerületi körzet Bauer Tamásé lehet.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/62492

Ajánljuk még a témában