A múltat végképp eltörölni

Észak-Korea kitörölte a múltját

2013. december 17. 9:32
Kitörölték az észak-koreai hírügynökség archívumának 99 százalékát, és szintén eltüntették az országot vezető munkáspárt lapjának 20 ezer cikkét is.

Törölte Észak-Korea az állami hírarchívum 99 százalékát, nagyjából 35 ezer cikk ment a süllyesztőbe hétfőn, és szintén eltűnt az országot vezető munkáspárt lapjának 20 ezer cikke is – írja a Telegraph. Az állami hírügynökség archívumában októberi a legrégebbi cikk, ami ennél korábbi, de megúszta a törlést, azok mind Kim Dzsong Un tetteiről szól, minden mást töröltek, így az ország korábbi vezetőjéről, Kim Dzsong Ilről szóló anyagokat is.

Szintén törölték a hírügynökség spanyol, kínai és japán anyagait is, sőt az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) a Google találati listáiról is törölte magát. Természetesen a külföldi szervereken tárolt másolatok megmaradtak, mivel a határokon túlra nem ér el Észak-Korea keze.

A nagy hírtakarításnak valószínűleg ugyanaz volt a célja, mint Csang Szong Tek múlt heti kivégzésének: Kim Dzsong Un hatalmának megszilárdítása, és az ország történelmének újraírása. De az is elképzelhető, hogy csak túl sok munka lett volna eltüntetni a Csang Szong Tekről szóló híreket, és a könnyebb utat választották. Azt sem lehet tudni egyelőre, hogy végleges-e a törlés – olvasható az Indexen.

Rajcsányi Gellért
2013. December 17. 09:43
Duplaplusznemjó óbeszél gondolatbűn emlékezetlyuk bűnstop.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem az az ominózus Sztálin fotó jut az eszembe, ahol a "Vezér" néhány (5-6)bizalmasával sétál talán egy folyóparton. A fotóról fokozatosan retusálták ki azokat, akiket Sztálin közben kivégeztetett, a végére talán ketten maradtak...

És az OPNI kezeltek listája hol van?

tisztára, neked ha mutatnak egy csinos nőt, akkor is az Orbánra gondolsz. jellemző, sőt nagyo nis.

na de ha kitörölte a múltat, akkor ez a Kim sem létezik, hiszen ő is a múltban született..:DD

én alapjában véve kedvelem ezt a szegény fiút, de ez mégiscsak:)

biztos ott lakik, a parkban:)

Te még mindig nem húztál el ebből a diktatúrából?
Jó nagy barom vagy!

Hát az biztos, hogy az ifjú titán olvasta Orwelltöl az 1984-et!!

Gyorsan döntsetek, minden perc számít!!!!!!

Ásotthalmon egy szebb, és demokratikusabb világban most egy haladó, européer, egyébként meleg demokrata lett volna megválasztva, a szélsőséges választókat pedig átnevelőtáborokban oktatnák a demokráciára!

Sztem ez egy civilizációs betegség.
Az életünk jórészt gondok nélküli, mondhatni tökéletes (ez így van, akárki akármit mond) viszont a gondtalan élet velejárója az hogy nem történik velünk semmi, nincs más, csak a nagy büdös semmi...jó persze van a napi mókus kerék, meg gürcölünk hogy legyen pénz a sok kacatra stb. tényleg tragédia, gondolom Afrikában elmorzsolnak 1-2 könnycseppet értünk.

Ezt az életet sokan nem tudják kezelni, ilyenkor tévképzeteket gyártanak maguknak, felépítenek egy saját világot maguk körül, és ott el vannak.

Egyik kedvenc írom tökéletesen leírja ezt az állapotot:
"Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk."

Miért probléma az, ha a Szabolcs megyei ugyanabból a könyvből tanul, mint a fővárosi?
Az egységesítés az oktatásban általában nem egy negatív jelenség...továbbá az esélyegyenlőség tekintetében sem elhanyagolható kérdés ez, amit ugye liberális oldalon szeretni szokás.
Az pedig egyéni szocproblem hogy kinek milyen elmebeteg tévképzetei vannak arról, hogy vajon milyen gazemberségek lesznek leírva azokban a könyvekben.

Ennyi általánosítást egy helyen:D

A 444 olvastam erről, azonkívül nem derül ki sok minden hogy eléggé bizonytalan lábakon áll ez a javaslat, meg hogy az EU esetleg morci lehet, jah meg szegény piac:(

http://www.youtube.com/watch?v=tZsVP2WoE9E

Az a tábornok a kedvencem, 0.55-nél, aki elkeseredettségében négykézláb a földet üti.

"Wasimasta...jingosen...takaki!!!"

(bár az utána néhány másodperccel következő fehér kabátos úr se gyenge)

Vajon Orbán halálakor én is így el leszek keseredve? :O

Te is fiam, Ouroboros?

Üdv a rettegő kórusban!
http://www.youtube.com/watch?v=U1Rg6nuZoQM

Hm, szép.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés