Se doktori, se diploma?

Lemondott Tolnai Jánosné, a Zöldhatóság főigazgatója a diplomaügy miatt

2013. december 12. 09:39

Felmentését kérte a vidékfejlesztési minisztertől Tolnai Jánosné főigazgató, aki alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor Benedek állítását, miszerint nincs diplomája.

Tolnai Jánosné, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség főigazgatója felmentését kérte Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, miután Jávor Benedek azt írta róla: valójában nincs is diplomája.

Tolnai Jánosné úgy fogalmazott: „A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett.

Az ügy előzménye, hogy Jávor Benedek, az Együtt-PM társelnöke blogján azt írta: Tolnai Jánosné állításával ellentétben nem szerzett diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. Ezzel kapcsolatban nyilvánosságra hozta az egyetem hivatalos válaszlevelét is. A főfelügyelőség alaptalan és valótlan vádaskodásnak nevezte a politikus állításait.

A főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-től a főigazgató-helyettes, Szentmiklóssy Zoltán látja el.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/61384

Ajánljuk még a témában