Per

Hunvald is pert nyert Strasbourgban

2013. december 10. 12:09

Hagyó István után Hunvald György is pert nyert a magyar állammal szemben Strasbourgban. Az emberi jogi bíróság szerint a magyar hatóságok megsértették a volt szocialista polgármester emberi jogait, ezért közel 5000 euró büntetést szabott ki az államra.

Pert nyert Strasbourgban Hunvald György: az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint a magyar hatóságok megsértették a volt szocialista polgármester emberi jogait, ezért 2700+2000 eurós büntetés szabtak ki a magyar államra – írja a Népszava.

Hunvald 2010 őszén fordult a strasbourgi bírósághoz, mivel sérelmezte, hogy megsértették a szabadsághoz, a tisztességes tárgyaláshoz, a magán- és családi élet tiszteletben tartásához, valamint a hatékony jogorvoslathoz való jogát. Hunvaldot első– és másodfokon is felmentették azon vádpontok alól, ami miatt előzetesben kellett ülnie 32 hónapig. A Kúria döntésére még vár. A családjával való kapcsolattartással összefüggő jogsértésekben egyelőre még nem döntött az emberi jogi bíróság.

Hasonló ügyben nyert pert Strasbourban tavasszal Hagyó Miklós is, a bíróság szerint Hagyót a nemzetközi egyezményeket sértően tartották hónapokig előzetesben, ezért több millió forint kártérítést ítéltek meg a számára.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/61294

Ajánljuk még a témában