Földrengés volt Baranyában

2013. december 1. 09:47

Földrengés volt Baranya megyében vasárnap reggel, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés – tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A Richter-skála szerint 3,3-as erősségű földmozgás központja Erdősmecske közelében volt. A legfrissebb információk szerint a földrengés nem okozott komoly károkat.

Kasza Anett közleményében azt írta, hogy az MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium hivatalos honlapján közölt információk alapján a 7 óra 4 perckor történt és a Richter-skála szerinti 3,3-as erősségű földmozgás epicentruma Erdősmecske közelében volt.
 
Kitért rá: a katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete Versendről, Szellőről, Szederkényből, Babarcról és Belvárdgyuláról kapott bejelentést, miszerint az ottani lakosság tíz másodpercig tartó rezgést észlelt. A földrengésben érintett pécsváradi és bólyi katasztrófavédelmi megbízottak a helyszínen tájékozódnak a kialakult helyzetről – tette hozzá.
 
Frissítés:
 
A szóvivő később azt közölte az MTI-vel, hogy telefonon beszéltek az érintett települések vezetőivel, akik azt mondták, hogy a földmozgás nem okozott károkat.
 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/60881

Ajánljuk még a témában