Lehet más?

Az LMP színeiben folytatja Hadházy Ákos

2013. november 30. 12:36

Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikmutyiról kitálaló volt fideszes képviselő az LMP színeiben folytatja politikai pályafutását – írja az Origo. A korábban fideszes önkormányzati képviselő ugyanakkor nem lépett be az ellenzéki pártba.

Az LMP-ben politizál tovább Hadházy Ákos, aki akkor lett ismert, miután egy interjúban kitálalt a szekszárdi trafikok felosztásáról – írja az Origo. A szekszárdi városi képviselő júniusban lépett ki a Fideszből, miután nem indultak meg a párton belül azok a viták, melyeket nyilvánosság elé lépésével el akart indítani. Hadházy egy júliusi interjúban még azt mondta: nem tervez politikai szerepvállalást, de az LMP szimpatikus neki. Lapunknak adott interjújában arról beszélt, nagyon szimpatikus neki Schiffer András kiállása az elvei mellett.

Hadházy részt vett és felszólalt azon a rendezvényen is, ahol zászlót bontott Ángyán József mozgalma, a Tisztesség és Emberség Szövetsége.

Frissítés

Keresztes László Lóránt, az LMP pártigazgatója az MTi tudósítása szerint azt mondta, Hadházy Ákos példamutató kiállással rántotta le a leplet a „trafikbotrányról”. Közölte, Hadházy Ákos és az LMP céljai közösek, és ezek elérése érdekében ajánlottak neki „szövetséget”.

Hadházy Ákos arról beszélt, ő arra mutatott rá, hogy egyelőre ebben az országban mindent meg lehet tenni. Számára – mondta – az LMP egyik legnagyobb értéke, hogy nem indulatok alapján akar politizálni, hanem „érvekkel próbál operálni”.

Schiffer András, az LMP társelnöke megtisztelőnek nevezte, hogy Hadházy Ákos „odaáll az LMP mellé”. Közlése szerint Hadházy Ákos az LMP-ben lát garanciát arra, hogy 2014 után fennmaradjon a remény Magyarország számára, hogy az „oligarchapártok” nélkül lehet kormányozni.

Az MTI kérdésére válaszolva közölte, Hadházy Ákos nem lépett be a pártba. Hadházy Ákos azt mondta, a legtöbb, amit tehet, hogy felhívja az emberek figyelmét az LMP-re. „Beszélni fogunk esetleg egy szorosabb együttműködésről is” – fogalmazott.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/60862