Szorgalmi feladat

2013. november 29. 07:35

A magyar szövetségi kapitányi poszt annyira csábító és megbecsült tisztség, mint a gyakorlógimnáziumban meghirdetett vezető szaktanári állás.

2013. november 29. 07:35
Novák Miklós
Novák Miklós
MNO

„A magyar szövetségi kapitányi poszt annyira csábító és megbecsült tisztség, mint a gyakorlógimnáziumban meghirdetett vezető szaktanári állás. A középiskolai tanárok annak ellenére örömmel vállalnák a munkát, hogy az iskola évtizedek óta képtelen régi hírnevéhez méltón szerepelni a tanulmányi versenyeken; igen ám, de az igazgató kijelentette, csak egyetemi oktatót hajlandó alkalmazni (vö. „az MLSZ külföldi edzőkben gondolkodik”). 

A neves professzorok természetesen megfizethetetlenek, maradnak az egyre kevesebbet foglalkoztatott, státusukkal elégedetlen óraadók és a kezdő tanársegédek. Utóbbiakat a gimnázium kipróbált tanárai nyilván gyanakodva és bizalmatlanul fogadnák, a magántanárokkal pedig csínján kell bánni, zsíros fizetést kérnek, de persze nem tartanának heti húsz órát, legfeljebb a szakkört vállalnák el. 

Komoly dilemma – mindkét fél részéről. Ezt kell megérteni – nemcsak a »szülőknek«, azaz a futballszurkolóknak, hanem a Magyar Labdarúgó-szövetség vezetőinek is. Azt kellene kipuhatolni, a jelentkezőknek mennyire őszinte a szándékuk. Szkeptikusak vagyunk: semennyire. (...)

Csak olyan szakembert van értelme idehozni, akiben lelki kötődés izzik, aki ismeri a magyar futballt, külföldön is népszerű és eredményes. Eme feltételeknek egyetlen ember felel meg: Bölöni László. Közös kudarcunk, hogy ő eddig mindig kosarat adott. És még azt sem tudjuk, miért. Először ennek kellene a végére járni.

Akár szorgalmi feladatként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2013. november 29. 08:28
Loser wanted!
Zokni
2013. november 29. 07:52
Ez CSAK pénz kérdése. Ha valakinek megéri az a kábé négy éves hiábavaló küzdelem, a végén egy kiadós kudarccal, ami szakmai értelemben is hátrányos az illető számára, azt meg kell fizetni cirka 6-7 éves időtartamra, addig, amíg újra álláshoz jut, miután innen dicstelen módon kiebrudalták.
6qwasyx
2013. november 29. 07:52
Ennek a válogatottnak én is jó lennék: ismerem a magyar focit, szeretem a hazámat, hál'istennek nem ismernek se külföldön, se belföldön és a fele pénzért megcsinálom. Nekem nem fog fájni egy 1:8.
6qwasyx
2013. november 29. 07:51
Ennek a válogatottnak én is jó lennék: ismerem a magyar focit, szeretem a hazámat, hál'istennek nem ismernek se külföldön, se belföldön és a fele pénzért megcsinálom. Nekem nem fog fájni egy 1:8.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik