Magyarország nagy, össznemzeti Békemenetelése a keleti szakadékba

2013. november 4. 14:39

Brendel Mátyás
Piroslapok
Keleti az a mentalitás, sőt, a kádárizmusból is ered, amely megelégszik azzal, ha a kormány csökkenti a rezsijét.

„A Fidesz erősödésének oka kissé tömören fogalmazva bizony a kelet felé tartás. Az a helyzet ugyanis, hogy Magyarországról bebizonyosodott, hogy mélyen keleti ország. Elnézést a kivételtől, akik pár százalékot alkotnak.


Mert keleti az a mentalitás, sőt, a kádárizmusból is ered, amely megelégszik azzal, ha a kormány csökkenti a rezsijét. Miközben a kormány politikája miatt az ország gazdasága hanyatlik, ez nem érdekli a stockholm szindrómás magyart, mert amíg a rezsijét csökkentik, addig ő jól van. A nyugati mentalitás az lenne, hogy annak örülök, hogy olyan jól megy a gazdaság, olyan jól megy a vállalkozás, olyan jó fizetést tudok kapni, hogy ki tudom fizetni azt a rezsit, nem kell nekem alamizsnát adni!

Ugyanez a sztyeppei magyar nomád felháborodik, amikor háromszáz forintot kellett fizetnie egy szolgáltatásért, amelynek sokkal több az ára. Ez a pusztalakó magyar ez nem tud arra büszke lenni, hogy konkrétan is letesz valamit az asztalra konkrétan azért a vizitért, amelyet konkrétan igénybe vesz, és így konkrétan számon kérhetné a szolgáltatás minőségét. Mellesleg ugye ugyanez a vizitdíj korlátozta volna az »úgyis ingyen van, menjünk csak el az orvosi rendelőbe kicsit trécselni« szintén keleti mentalitását. Ja és ugye azóta legalizálták a hálapénzt, ahol sokkal többet illik fizetni. Na b+, megérte?!

Keleti az a szittyamagyar, akit rá lehet venni egy kalandozó háborúra az EU ellenében, és ki lehet ezzel szúrni a szemét, miközben a kormány olyan gazdaságpolitikát folytat, amely az egész országot a szakadékba viszi. S a sírt, hol nemzet süllyed el, az EU veszi körül. Lassan mindenki leköröz minket a régióban, és minden szempontból.
És keleti a kereszténykedés is. Keletről jött a vallás, keleti rabszolgáknak alakították át a vallást a Római Birodalomban. Lehet, hogy pár száz évig a kereszténység volt a nyugatiság, de ma már nem az. Ma már ócska és elavult. Különösen ez a »semjénizmusos« formája.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kíváncsi vagyok a magyarországi izraelita egyház pl. mit szól hozzá, hogy en bloc ósdinak könyveltetik el bizonyos szélsőliberális körökben.

Válaszok:
Antigoné | 2013. november 4. 15:01

Sőt,"ócska" is. Nahát!

És a bérek? Azok hogyan aránylanak az eu-s átlaghoz?
Vagy ez nem számít?

Dehogy. Jómagam is vallástalan vagyok, én csak a kettős mércét nem tolerálom. Miért csak a kereszténység ócska, más vallások miért nem?

KEDVES MANDINER, AZ ALÁBBI MONDATOK A SZERZŐÉ, JAVÍTVA (DE AZÉRT NYUGODTAN KIZÁRHATTOK ITT CSAK A NEMZETGYALÁZÁS MEGENGEDETT, A KISEBBSÉGNEK VISSZASZÓLÁS NEM). MI A SZARNAK TŰRJÜK A MAGYAR NEMZET GYALÁZÁSÁT ÉS A GYALÁZÓKNAK MIÉRT VAN JOGUK MINDENÉRT ANTISZEMITIZMUSÉRT ORDÍTOZNI? GYALÁZAT!

Keleti az a LIBERÁLIS, akit rá lehet venni egy kalandozó háborúra az ANYANEMZET ellenében, és ki lehet ezzel szúrni a szemét, miközben a HITKÖZSÉG olyan politikát folytat, amely A ZSIDÓ KISEMBERT a szakadékba viszi. S a sírt, hol nemzet süllyed el, az EU veszi körül. Lassan mindenki leköröz minket a régióban, és minden szempontból.

És keleti a JUDAIZMUS is. Keletről jött a vallás, keleti rabszolgáknak alakították át a vallást aZ EGYIPTOMI FÁRAÓK. Lehet, hogy pár száz évig a JUDAIZMUS volt a MODERNSÉG, de ma már nem az. Ma már ócska és elavult. Különösen ez a »MAZSIHISZES« formája.”

Épp azért említettem egy nem keresztény vallást, amelynek szintén jelentős számú híve él nálunk is.

Úgy tűnik, nem akarja érteni, amit mondok. Szíve joga.

Talán azért állunk meg az energiánál, mert a családok bevételének legjelentősebb hányadát viszi el a rezsi, már a megélhetést is veszélyeztetve.

Nincs szükségem nyugtatásra, nem vagyok vallásos.

"Mon nem hogy a legmagasabb rezsit nem fizettek, hanem a villany es a gaz ara is alacsonyabb mint a medialis gaz es villanyar az EUban."
--------------------------------------------
Az egy dolog, hogy folyamatosan itt pofátlankodsz az érthetetlen, megfejtésre kényszerítő hieroglifáiddal, de ráadásul sunyin, avagy tudatlanul, de ferdítesz is.
A kormány sosem azt állította, hogy a legdrágább nálunk az energia, ezt a tájékozatlan, vagy lusta, leegyszerűsítő média közvetítette.
A kormány azt állította, hogy fajlagosan a legdrágább. A lakossági jövedelmekhez képest.
És erre nem nagyon adekvát válasz az, hogy az energia ár a nemzetközi árak függvénye. Ez csak részben igaz.
Ugyanis, az idegen kezekbe eladott közműszolgáltatók idehazai munkabérek mellett végzik a szolgáltatást, amely kapcsán óriási extraprofitra tesznek szert.
És még így, alulfizetett bérek mellett is, a nemzetközi abszolút árhoz közeli áron szolgáltattak. Eddig.
Remélem, hogy az ígéretnek megfelelően, a rezsicsökkentést tavasszal folytatja a kormány.

Az iPhone, a farmernadrág keményen piaci árú és nem illene, rosszul venné ki magát, egy piacgazdaságban hatósági árakat bevezetni. Nevetséges, hogy nem érted!
A közműszolgáltatás viszont gond nélkül akár állami tulajdonba is vehető, de ha azt nem is, akkor akár hatósági árat is lehetne reájuk megszabni.
Most erről persze nincs szó, csak arról, hogy az elkanászodott szolgáltatók szemérmetlen extraprofitját egy kicsit megkurtította kormány.
Az pedig, hogy van aki ez ellen tiltakozik, az már tényleg orvosi probléma.

Elég sokat fordulsz itt elő, illene, hogy magyar klaviatúrát használj. Nagyon nagy tapintatlanság ide pötyögni az érthetetlen mondataidat.
Szerintem erre utalt maradi - de gondolom, te is tudod.

probalj ki telen uldogelni egy szobaban ugy hogy nincs iphoneod, meg ugy hogy nincs futesed.
talan rajossz.

Kicsi gépész, magyarozni szabad, zsidózni nem?
Szerintem egyiket sem. Mindössze a szerző szövegében írtam át az alanyokat, a szöveget másképpen nem módosítottam.
De neked mindent szabad, mi?

Pajtás, egyébként én nem zsidózok, utálom azt.
De legalább annyira azt is, ha a "kormány lehetetlen gazdaságpolitikája" ürügyén engem sértegetnek.
Magyar és keresztény mivoltomban.

Én mindössze a szerző szövegében cseréltam ki az alanyokat.
Így már sértő lett a dolog.
Miért nem sértő ez velem szemben?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés