Érik a brüsszeli budibotrány

2013. október 30. 13:57

EUrologus
Index
Az európaiak minden más tevékenységnél több csapvizet használnak vécéöblítésre, ami arcpirító pazarlás.

A hatvanoldalas háttérdokumentum készítői egyébként az egyes tagállamokban érvényes helyzetet is megvizsgálták. Ebből kiderül, hogy Hollandiában 6 liternél többet fogyasztó vécéket hamarosan már nem lehet beépíteni, s elképzelhető, hogy Franciaországban is limitálják az öblítés mennyiségét.

Mellesleg az is kiderül e jelentésből, hogy mint oly sok bizottsági szabályozásnak, ennek is van értelme, csak a lényeg valahogy elvész a nagy papírtömeg közepette. Az európaiak ugyanis minden más tevékenységnél (mosás, fürdés, főzés stb.) több csapvizet használnak vécéöblítésre, ami arcpirító pazarlás figyelemmel arra, hogy világszerte közel nyolcszázmillió ember nem jut ivóvízhez. Persze nem biztos, hogy az Európai Bizottság által írt szabály a leghatékonyabb eszköz a pazarlás visszafogására.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Ostoba jósok, nem pusztulhat még a világ el.
Nagy feladat vár rád, baljós emberiség:
alkoss krumplinyomót, okosabbat a régi típusnál,
aztán nem bánom, jöjj, te beteljesülés."

Péntek Imre

Jellemző, hogy a WC öblítés vízmennyisége fontosabb kérdés az EU-ban, mint mondjuk, a székely autonómia, vagy a felvidéki magyarok kérdése.

Ennyit ér a moszkvai mintára szervezett Únió.

Nem tudtuk eddig, mihez szakértenek leginkább Brüsszelben - Benes ügyben, önkormányzati ügyben talán vécés nénikhez kellene fordulnunk?!

Semmi probléma. Richard Feynman egyszer megnyugtatott egy a vízöblítéses árnyékszék hiánya miatt mentegetődző japán szállodást, hogy majd ahogy dukál kis ásócskával megy ki a kertjébe a dolgát végezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés